Sociální sítě
Nahoru

Jak poznáte pravé hedvábí?

2cStále častěji se stává, že i látky a modely označené 100% silk nejsou doopravdy pravým hedvábím mulberry, jehož výroba by nebyla možná bez stromu morušovníku (morus mulberry). Listy morušovníku jsou totiž jedinou potravou housenky motýla bource morušového, který se zakukluje do kokonů ze surového hedvábí.

Jak tedy poznáte kvalitu od náhražky? Paradoxně vám bude stačit jedno jediné vlákno z látky. To zapálíte a ihned sfouknete. Pokud se vám ohořelý konec proměnil ve tvrdou nerozmáčknutelnou černou kuličku, navíc zavání jako spálená guma – pak si můžete být jisti, že se jedná o syntetický či umělý materiál. Pravé hedvábí se totiž rozpadá na prach, nebo se promění v kuličku, která se po zmáčknutí v prach změní.

Éterická večerní róba v antickém stylu. 121 590 Kč, Valentino

Nabírané vrstvené hedvábné šaty kopírují každý poryv jarního větříku. 30 860 Kč, Christopher Kane

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.