Sociální sítě
Nahoru

Pět mýtů o vodě v zimě

AVA Spa (7)

„Ava“ je prastaré keltské slovo a znamená „voda“. Voda je základním stavebním kamenem našeho těla, a proto bychom její význam neměli přehlížet ani v zimě. Vodou se také nechalo inspirovat nově otevřené spa v hotelu Four Seasons Hotel Prague. Koncept AVA Spa odkazuje nejen na vodní procedury, ale také na tradici českého lázeňství. Claudia Santos, spa manažerka ve Four Seasons Hotel Prague, vyvrací největší omyly z oblasti hydratace pleti i celého organismu v zimních měsících.

  1. V chladnějších měsících není nutné tolik pít

„Chladné počasí a nízké teploty nás nenutí k tomu, abychom pili v takovém množství, jako jsme zvyklí pít během horkého léta. Nedostatečný příjem tekutin má však za následek dehydrataci těla, která je patrná i navenek. Naše pleť je na pohled sušší a mohou se objevovat i drobné šupinky,“ upozorňuje Claudia. V ideálním případě je dobré mít po ruce neustále láhev s neperlivou vodou nebo neslazeným čajem. Tělo je tak po celý den pravidelně hydratováno a dochází také k lepšímu odvádění odpadních látek. Při konzumaci kávy nebo teplých alkoholických nápojů tělo sice na chvíli zahřejeme, ale při nadměrném množství tyto látky pleť opět spíše vysušují.

AVA Spa (3)

  1. V zimě není třeba používat hydratační krémy

V zimních měsících se na každém kroku setkáváme s nepříznivými vlivy počasí. Ať už se pohybujeme v mrazivé přírodě, ve městě plném smogu, nebo v přetopené kanceláři, každé takové ovzduší má negativní dopad na vyváženou hydrataci pleti. „Mezi ženami kolují pověry, že v zimě voda v pleti zamrzá,“ zmiňuje nejčastější mýtus Claudia a dodává: „To samozřejmě není pravda. V chladném období není nutné se hydratačním krémům vyhýbat. Naopak pomáhají dodat potřebnou vláhu pleti. Faktem však je, že mráz či inverze pleť vysušují rychleji, proto je přínosnější zvolit mastnější krém, který pleť v tomto období lépe ochrání. Pokud nechcete péči o pleť v zimě opravdu podcenit, používejte speciální krémy, které obsahují látky proti potlačení vlivu nepříznivého počasí.“

AVA Spa (5)

  1. Horká sprcha zvláční pleť

V zimě si často dopřáváme horkou sprchu v domnění, že tím našemu prochladlému organismu pomůžeme. V tomto období je však pleť náchylnější na teplotní výkyvy, a proto bychom měli pamatovat na několik tipů, jak si i v zimě užít relaxaci při koupeli. „Voda ohřátá na vysoký stupeň není pro pleť v zimě vhodná. Měli bychom volit koupele s ohledem na venkovní teplotu a po koupeli aplikovat odpovídající tělové oleje a krémy,“ radí Claudia. AVA Spa poskytuje komplexní péči o pleť a tělo. „V zimě doporučuji pro relaxaci a zklidnění mysli např. naši prostornou suitu pro páry, v níž se nachází Rhassoul a vana pro minerální koupele. Během našich procedur dbáme na celkové kosmetické ošetření, které pleť rozjasní a dodá jí potřebnou péči, i když je venku nevlídně,“ uzavírá téma Claudia.

AVA Spa

  1. Minerální vody tělu škodí

Kromě pravidelného pitného režimu bychom měli dbát na dostatečný přísun minerálních látek, a to jak zevnitř, tak navenek. Lidský organismus si minerální látky sám nevytvoří, jsou však klíčové pro správné fungování tělesných funkcí a zdravě vypadající pleť. Nejdůležitějším nosičem minerálů a stopových prvků v těle je voda. Minerální látky hrají důležitou úlohu v prevenci civilizačních onemocnění. Kromě přísunu minerálních látek v potravě a nápojích jsou také vhodné minerální koupele. AVA Spa nabízí speciální vodní procedury, které odkazují na tradici českého lázeňství. „Hosté mají možnost zažít speciální koupele inspirované českými lázněmi. Mezi nejžádanější patří minerální koupel s označením Karlovy Vary, která očistí tělo, a lázeň je navíc obohacena o esenciální citrónový olej,“ doporučuje Claudia.

  1. Tělové a sprchové oleje pleť mastí

Vaše pleť s tímto tvrzením nesouhlasí a naopak si žádá pravidelnou aplikaci výživných krémů a olejů. Důkazem jsou velmi suchá a popraskaná místa na pleti, která se během zimy objevují na celém těle. Při výběru tělového oleje je třeba dbát na kvalitu a nešetřit. „V AVA Spa poskytujeme ošetření značkovou kosmetikou, jež není k dostání nikde jinde v Praze. Během zimních měsíců doporučujeme některý tělových olejů Sodashi, např. Fitness Recovery Body Oil, Serenity Body Oil nebo Vitamin Rich Body Oil, bez obsahu chemických látek. Ošetření kosmetikou Sodashi udržuje pleť hydratovanou, zvyšuje její pevnost a dodává jí mladistvý vzhled. Produkty je možné i zakoupit, abyste si mohli vytvořit jedinečnou spa atmosféru také u vás doma,“ prozrazuje svůj tip Claudia.

AVA Spa (2)

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.