Sociální sítě
Nahoru

Největší lyžařská oblast v Rakousku

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn není jen největší lyžařskou oblastí v Rakousku. Se svou bohatou nabídkou, mezinárodním šarmem a úchvatnou přírodou je také považována za nejpříjemnější lyžařský areál v celých Alpách. Nepřekonatelných 270 kilometrů sjezdovek čeká na to, až je prozkoumáte. A to není vše…

TVB Saalbach Hinterglemm - TOP © Mirja GehPro všechny příznivce zimního sportu nabízí Skicircus na sněhu maximální požitky. 270 kilometrů sjezdovek se dělí na 140 km modrých pro začátečníky, 112 km červených pro pokročilé a 18 km černých tratí pro zdatné lyžaře. Se 70 lanovkami a vleky, více než 60 útulnými lyžařskými chalupami, mnoha snowparky, freeride parky, osvětlenými sjezdovkami a sáňkařskými dráhami patří tento region k jedněm z nejrozmanitějších areálů v celém Rakousku. O pořádnou porci akce a zábavy se starají tratě s možnostmi měření rychlosti, videozáznamu jízdy, závodní trasy, snow traily nebo například snowtubing a jiné trendy zimní aktivity. Nejen na sjezdovce to žije. Zájemci si mohou vyzkoušet i jízdu na sněžných skútrech, adrenalinovou skluzavku Flying Fox XXL či stezku v korunách stromů a mnoho dalšího.

TVB Saalbach Hinterglemm - TOP © Tom BauseDvě nové rychlé lanovky pro novou sezónu

Skicircus investoval v roce 2016 42,2 milionů eur do nových lanovek, zasněžovacích zařízení a do další nabídky služeb pro návštěvníky. V Saalbachu byla nahrazena lanovka Schönleitenbahn top moderní 10místnou kabinovou variantou. Tím se zvýší přepravní kapacity z 2048 až na 3200 lidí za hodinu, což znamená více lyžování a méně čekání. Samé příjemné zážitky garantuje také nový 12místný Express v Hinterglemmu z údolní stanice Oberschwarzach do horní stanice Gungau. Pohodlně spojuje Zwölferkogelbahn s cvičnými vleky v oblasti  Westgipfel. Za hodinu nová dráha přepraví až 2400 osob. V roce 2016 vznikla také nová zásobní nádrž Asitz II v Leogangu. Díky ní může být nyní uměle zasněženo až 90 % Skicircusu.

TVB Saalbach Hinterglemm Freeride © Mirja Geh (2)Čistá radost z freeridu

Freeride, to je víc než jen stopa táhnoucí se čerstvým sněhem. Freeride znamená především užít si pocit neomezené svobody. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn nabízí příznivcům jízdy mimo běžně užívané terény mnoho parků, tras s různými stupni obtížnosti, informační centra, freeride lounge, lavinové vyhledávače k zapůjčení a mnoho dalšího. Díky připojení lyžařské oblasti Fieberbrunn se stal Skicircus absolutní Mekkou pro všechny nadšené freeridery.

TVB Saalbach Hinterglemm Alpin Ski © Mirja Geh (1)Ideální místo pro severské sporty

Těm, kteří se chtějí na dovolené projet na běžkách, nabízí Centrum severských sportů (Nordisches Kompetenzzentrum) v Saalfelden Leogangu perfektní podmínky. Rozsáhlá síť tras vhodných pro klasiku i bruslení je každý den pečlivě upravována. Celkem je ve Skicircusu Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn k dispozici 290 km stop. Stejně jako je tomu u sjezdovek, každá trať je také rozlišena podle stupňů obtížnosti. Trénuje zde ostatně i světoznámý biatlonový závodník Simon Eder.

TVB Saalbach Hinterglemm © Christian WöckingerZimní program mimo sjezdovku

Nahoru vyjedete lanovkou, u stanice kabinové lanovky na Asitz v Leogangu se připoutáte k lanovému systému vázacím popruhy a pak už jen vyrazíte ďábelskou rychlostí na adrenalinovou jízdu. V Leogangu najdete nejdelší a nejrychlejší lanovou skluzavku na světě. Flying Fox XXL jede 130 km/h po 1,6 km dlouhém laně ve výšce přibližně 140 metrů nad zemí až do údolí, kde automaticky zastavíte a nemusíte se o nic starat. Lanová skluzavka otevírá od 4.3.2017.

TVB Saalbach Hinterglemm Freeride © Mirja Geh (4)V závěru údolí Saalbach Hinterglemmu se nachází stezka v korunách stromů, která je nejvýše položenou zimní trasou tohoto druhu v Evropě. Celý okruh má 5 km a jeho součástí je i jedinečný, 200 m dlouhý most ve výšce 42 m nad údolím. Říká se mu také „Golden Gate Bridge Alp“ a nabízí překrásný výhled na okolní panorama hor. Na Asitzu je zábava na saních pro malé i velké zaručena. Na sáňkařskou dráhu se dostanete pohodlně lanovkou Asitzbahn, v úterý a v pátek i v noci. Velice oblíbená je také přírodní, šest kilometrů dlouhá sáňkařská dráha na Bibergu u Saalfeldenu. Další se nachází v Saalbach Hinterglemmu na hoře Reiterkogel a z kopce dolu je to 3 km. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang kromě toho nabízí 260 km zimních tras v idylických přírodních kulisách pro všechny turisty i příznivce výletů na sněžnicích. Bruslení je možné na kluzišti v Ritzensee v Saalfeldenu nebo ve Sportovním centru Saalbach Hinterglemm.

TVB Saalbach Hinterglemm Kulinarik © Mirja Geh (1)Regionální kuchyně

Čerstvý vzduch a pohyb… To pak člověku rychle kručí v břiše. Mnoho restaurací a chalup ve Skicircusu Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn se postará o lahodnou a rozmanitou nápravu. Od místní pinzgauské kuchyně přes mezinárodní menu pro všechny fajnšmekry, najde se tu vše, co potěší chuťové buňky. Důraz je ovšem v každém případě kladen na regionální produkty. Podél sjezdovek najdou hladoví lyžaři 60 různých chalup, kde se mohou posilnit poctivou svačinou, uhasit žízeň, nebo si jen užívat výhled a slunce na terase.

Nejlepší akce 2017

27.1.2017 White Style

White Style v Leogangu je známý jako zahajovací event sezóny pro všechny hvězdy a hvězdičky mezinárodní freeride MTB scény. Akce je svým zaměřením na horská kola v zimě naprosto jedinečná.

4.-5.2.2017 Lyžařský maraton Saalfelden

Lyžařský maraton v Saalfeldenu slaví v roce 2017 své desetileté jubileum. Velká akce nabídne 5. února napínavé souboje pro profíky i hobby běžkaře. Pro děti je připraven předchozí den mini maraton.

6.-11.3.2017 Freeride World Tour

Také v roce 2017 bude freeridová Mekka Fieberbrunn centrem freeridové scény a jedinečnou zastávkou FREERIDE WORLD TOUR 2017 v Rakousku a v Německu.

Více z rubriky Hory

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.