Sociální sítě
Nahoru

LUXUSNÍ DOPLŇKY PRO DOMÁCÍ PŘÁTELE

Všichni majitelé psů se snaží dát svým parťákům to nejlepší, od péče o zdraví až po volnočasové aktivity. Ani výživa v tom není výjimkou a u psů sleduje podobné moderní trendy, jako u lidí. Omezení či vyřazení obilovin z jídelníčku je jedním z hlavních a velmi populárních trendů jak v humánní výživě, tak i ve zdravé výživě psů. Brit Care Grain-free Salmon & Potato (1)Grain-free (dále jen GF) je koncept výživy, který zamítá všechny obiloviny v krmivech pro psy. Zastánci této filosofie vycházejí z předpokladu, že pes není schopen trávit obiloviny a některé z nich mohou vyvolávat i u zdravých psů nepříznivé reakce, intolerance a alergie. Typickým alergenem je pšenice, přesněji její bílkovina zvaná gluten, tedy lepek. Pšenici v krmivech ale také nelze šmahem zamítat. Pokud její obsah v krmivu nepřekročí 15 %, lze i pšenici považovat za bezpečný komponent. Při tomto nízkém obsahu pšenice je i množství lepku tak nízké, že pro organismus citlivějšího pejska nepředstavuje žádnou zátěž. Tento postup se často využívá i v humánní oblasti. Lidem s mírnější formou alergie je podáváno omezené množství alergenu, a tak se jejich organismus „naučí“ na něj nereagovat. Brit Care_GF_Salmon & PotatoVliv sníženého příjmu obilovin, a tedy i lepku na zdraví zná i mnoho lidí ze své každodenní praxe. Omezení konzumace bílého pečiva, knedlíků apod. téměř vždy vede u člověka ke zlepšení tělesné kondice, mnohdy ke snížení hmotnosti, vymizení nepříjemných pocitů po jídle, o dopadech na „vyměšovací“ procesy nemluvě.

Z uvedeného vyplývá základní benefit GF krmiv, tedy jejich naprostá bezpečnost z hlediska možností výskytu intolerancí a alergií. Je to v první řadě proto, že GF krmiva zaručeně neobsahují obilní lepek a jsou tedy gluten-free, bezlepkové. Lepek je typ bílkoviny, která u mnoha, i zdravých, jedinců může zbytečně zatěžovat trávicí trakt, a tím i oslabovat imunitu. Výsledkem použití GF krmiv je tedy posílení imunity pejsků, zlepšení jejich odolnosti a zdraví, a tak i naplnění základní filosofii krmiv Brit Care – předcházení onemocněním, prevence výživou. To byl jeden ze základních důvodů vytvoření kompletní řady krmiv Brit Care Salmon & Potato.

Významným benefitem GF krmiv je jejich pozitivní vliv na kondici a tělesnou hmotnost psů. To jsou dva ukazatele, se kterými má většina současné populace psů značné problémy. GF krmiva velmi často představují více koncentrovaný zdroj energie ve spojení s kvalitními surovinami a druhy masa jsou velmi dobře stravitelná. Živinové nároky pejsků plně pokryjí nižší krmné dávky. Optimální tělesná kondice je považována za jeden ze základních ukazatelů zdravotního stavu a je zároveň i jedním z nástrojů prevence nejrůznějších onemocnění – tedy opět prevence výživou.

Více z rubriky Mazlíčci

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.