Sociální sítě
Nahoru

Aedes de Venustas i v Čechách

Vavavoom_Grenadille5850 CZK

Parfumářský dům Aedes de Venustas na podzim loňského roku uvedl novinku mezi parfémy Grenadille dʼAfrique, Eau de Parfum. Jejím tvůrcem je oceňovaný Alberto Morillas a nyní ho můžete konečně zakoupit už i v České republice a to v nově otevřeném concept store Vavavoom v Brně.

Vůně je složena z vetiveru, bergamotu, ambroxanu, labdanum, cedru z pohoří Atlas a pižma. Představuje mix pulzující mízy, jemné pryskyřice, sluncem zakouřeného dřeva a rozpáleného kamení v nachovém soumraku a černočerné noci prastaré africké krajiny. Kombinace těchto esencí symbolizuje poctu letitému africkému Ebenu. Múzou při skládání vůně se španělskému autorovi stal vzácný africký strom grenadille neboli Dalbergia melanoxylon z čeledi bobovitých, který je zdrojem jednoho z nejtvrdších a nejtěžších dřev na světě, známého také jako nepravý eben. Prozkoumával tak novou oblast na mapě vůní, ve které se dřeva a pryskyřice setkávají s inkoustem a kameny.

Grenadille dʼAfrique popisuje aroma mízy haitského vetieveru s nádechem jalovce cestou od jeho větviček až ke kořenům. Komplexní směs dřeva, kouře, hlíny a pazourku představuje vertikální osu, která spojuje rostlinné, živočišné a minerální tóny této jedinečné vůně. Obsažená vanilka se díky přidanému ambrovému labdanu při přivonění mění ve vznětlivou pryskyřici vydávající teplou ambrovou vůni. Bělené dřevo, měkoučká kůra a sluncem rozpálený kámen z vůně přitom vydechují během dne nastřádané horko do černé noci, které je ochlazováno závanem pižma.

Novinku v podobě Grenadille dʼAfrique je možno zakoupit v parfumérii Vavavoom na Starobrněnské ulici v pracovní dny i v sobotu dopoledne za 5850 Kč nebo jako součást originálního balení osmi kusů 1–2 ml lahviček libovolného výběru za 800 Kč, ke kterému zákazníci navíc získají certifikát na slevu v hodnotě 500 Kč při nákupu parfémů z nabídky butiku.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.