Sociální sítě
Nahoru

Světový pohár v lyžování FIS Masters Cup se vrací do Pece

Po loňském mimořádném Mistrovství světa kategorie Masters, které proběhlo ve Špindlerově Mlýně, se letos opět můžeme těšit na již 12. ročník Světového poháru této kategorie. Je naplánován na 4. a 5. března a pojede se tradičně v Peci pod Sněžkou na sjezdovkách Javor.

FIS Masters (2)V sobotu 4.3. na Javoru III proběhne dvoukolový slalom a v neděli se pak v jednokolovém obřím slalomu na Javoru I utkají dvě mužské kategorie, mladší muži kategorie A a starší kategorie B, a také ženy za kategorii C. Aktuální sněhové podmínky jsou vynikající a měly by vydržet až do začátku března. Skvělou kondici tratí bude jako při předešlých ročnících zajišťovat SkiResort ČERNÁ HORA – PEC, který je spolu s městem Pec pod Sněžkou a hotelem Horizont významným partnerem této divácky atraktivní akce. V hotelu Horizont je většina účastníků nejen ubytována, ale proběhne zde i oblíbený společenský večer spojený s vyhlášením výsledků slalomu.

Hotel Horizont_lr (3)FIS Masters v Peci pod Sněžkou Historie konání FIS Masters Cupu v Peci sahá až do roku 2008. Závodů se účastní muži i ženy ve věku 30 let+ ve věkových kategoriích odstupňovaných po 5 letech. V letošním ročníku se očekává účast minimálně 200 závodníků z 18 zemí světa včetně silného domácího zastoupení. Účast v závodech přijali reprezentanti z Austrálie, USA, ale třeba i z Kazachstánu. Roli mezinárodního technického delegáta pro letošní sezonu přijal bývalý československý reprezentant Miloslav Sochor, sám rodák a výrazná osobnost Pece pod Sněžkou.

plakat_FIS_Masters Cup 2017Doufáme, že se budeme těšit i z účasti předsedy FIS Masters, brazilce pana Stefana Arnholda. S počtem závodníků, kvalitou připravených tratí a celkovou organizací, s tím problém nemáme, vždy je však určitým rizikem kvalita počasí,“ říká za hlavního organizátora závodu jednatelka společnosti SJ SKI, s.r.o. Iva Kárníková a dodává „Základní informace zájemcům, kteří nebudou mít možnost se letos akce sami zúčastnit, opět přinesou celorepubliková i regionální media, která jsou již leta našimi významnými partnery. Je vidět, že tato akce mezinárodního rozměru zajímá nejen samotné sportovce, ale i širokou veřejnost.“

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.