Sociální sítě
Nahoru

INVELT PŘEDSTAVIL SEDMOU GENERACI BMW ŘADY 5 G30

Společnost Invelt představila ve svých showroomech v Praze a Plzni nový model světově nejúspěšnějšího manažerského sedanu BMW řady 5 G30. První BMW této řady představil výrobce z Bavorska již před více než čtyřiceti lety. Od svého vzniku bylo prodáno více než 7,9 milionu těchto vozů. Dodnes jsou modely vyrobené v roce 1972 chválené pro svoji jízdní dynamiku a komfort interiéru.

INVELT_foto_BMW 5 G30 byl v prazskem autosalonu Invelt predstaven formou unikatniho 270 videomappinguZadání pro nové BMW pětkové série bylo jasné: vytvořit nejdynamičtější model ve své třídě, který vyniká sportovním charakterem, elegancí a stylem. Nové BMW řady 5 G30 nejlépe vystihuje slovní spojení sportovní manažerský sedan. Pětkový sedan značky BMW byl v pražském autosalonu Invelt představen formou unikátního 270° videomappingu. Za doprovodu hudby byl vytvořen nádherný audiovizuální zážitek, který si vychutnal i tenista, bronzový olympijský medailista Radek Štěpánek, který společně s generálním ředitelem Pavlem Baštářem slavnostní večer zahájil.

INVELT_foto_BMW 5 G30 moderatorka vecera Tereza KostkovaNa prezentaci v Praze, které se účastnilo více než 500 hostů, představila moderátorka Tereza Kostková přednosti důležitého modelu z celkové nabídky BMW. V Plzni si přítomní hosté vyslechli informace z úst populárního moderátora Tomáše Krause. Sedan BMW řady 5 má dynamicky protaženou siluetu, vyznačuje se mírným nárůstem rozměrů exteriéru a velkorysým pocitem z prostoru – má více místa pro hlavu a nohy na zadních sedadlech a větší zavazadlový prostor. Nový model je ale zároveň lehčí – ve srovnání s modelem předchozí generace až o 100 kilogramů.

INVELT_foto_ Slavnostni vecer u prilezitosti uvedeni noveho modelu BMW 5 G30 (2)Nové BMW řady 5 je aerodynamicky nejúčinnějším modelem BMW v nabídce. Došlo ke zvýšení výkonu, ale spotřeba byla snížena až o 12 procent. Sedan řady 5 se pyšní nově navrženým podvozkem s pokročilou technologií tlumení, odlehčenou brzdovou soustavou a výbornou jízdní dynamikou díky prvkům, jako je inteligentní pohon všech kol BMW xDrive a integrální aktivní řízení. Došlo i k výraznému nárůstu komfortu a luxusu v interiéru nového BMW řady 5. Rozsáhlé portfolio asistenčních systémů a nových technologií např. ovládání gesty, představuje další krok v cestě za automatizovaným řízením. Asistent řízení a asistent jízdy v pruzích pracuje do rychlosti až 210 km/h. Displej Key umožňuje využívat funkce, jako je parkování na dálku, s jehož pomocí lze zaparkovat vůz i na velmi úzká parkovací místa. Pětkový sedan BMW byl uveden na trh se čtyřmi možnostmi pohonu: BMW 520d, BMW 530d, BMW 530i, BMW 540i. Od března bude k dispozici: 530e iPerformance, 520d EfficientDynamics edition a M550i xDrive.

INVELT_foto_Moderatorka vecera Tereza Kostkova s Radkem Stepankem a generalnim reditelem Inveltu Pavlem BastaremSpolečnost Invelt dosáhla v roce 2016 celkový obrat 2,3 miliardy korun. Oproti roku 2015 se jedná o sedmiprocentní navýšení. Invelt je v ČR historicky prvním dealerem, který prodal více než 1 000 vozů z jednoho showroomu. Nejvýznamnější jsou pro nás samozřejmě prodeje řady 5. Minulý rok se jednalo o klíčový podíl (238 kusů), přestože se jednalo o poslední prodejní rok stávajícího modelu. Nová G30 je předurčena k dalšímu posílení naší pozice v segmentu manažerských aut,“ říká Pavel Baštář, generální ředitel společnosti Invelt.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.