Sociální sítě
Nahoru

Největší degustace burgundských a šampaňských vín v Česku

Tradiční událost pro všechny milovníky vína s názvem Galadegustace se uskuteční i letos. Distribuční společnost Premier Wines & Spirits, která akci pořádala loni v paláci Žofín, se tentokrát zaměří ryze na burgundská a šampaňská vína. Velkolepá Galadegustace Bourgogne & Champagne se bude konat 5. dubna od 14 do 19  hodin v Kaiserštejnském paláci na Malostranském náměstí v Praze. „Na letošní Galadegustaci chceme představit některé z nejuznávanějších vinařů, kteří stojí za vznikem špičkových šampaňských a burgundských vín. Události se osobně zúčastní zástupci ikonického vinařství Jean Grivot a šampaňského domu Champagne Deutz,“ říká Martin Nejedlý, spolumajitel Premier Wines & Spirits. Kromě prémiového vína si hosté mohou vychutnat speciální degustační menu s vinným párováním sestavené šéfkuchařem restaurace Grand Cru Janem Punčochářem a týmem sommelierů v čele s Jakubem Čebišem.

ThomasRaffoux016_7342Galadegustace Bourgogne & Champagne je největší degustací šampaňských a burgundských vín v České republice. Odehrávat se bude ve většině historických prostor Kaiserštejnského paláce. Pouze pro burgundská vína bude vyhraněno samostatné poschodí, stejně tak pro luxusní šampaňské. „Součástí obou poschodí bude místnost určená pro edukaci. Hosté se zde dočtou o historii dané vinařské oblasti nebo mohou zhlédnout ilustrační videa,“ dodává Martin Nejedlý. Svá vína osobně představí zástupci vinařství Champagne Deutz a Jean Grivot. Každá vstupenka na Galadegustaci Bourgogne & Champagne bude při vstupu vyměněna za počet kupónů, na základě kterých lze ochutnávat jakékoliv vystavované šampaňské a burgundské víno.

ThomasRaffoux031_7353Každý host obdrží mimo jiné voucher do oceňovaného Grand Cru Restaurant & Baru. Přímo v Kaiserštejnském paláci uspořádá restaurace Grand Cru s šéfkuchařem Janem Punčochářem svou první pop-up večeři: „Součásti honosného menu budou čerstvé langustýnky s kaviárem a bramborovou pěnou, husí foie gras a mušle sv. Jakuba nebo grilovaný srnčí hřbet, líčka dušena ve smržové omáčce a raviolky plněné srnčím jelitem. K dokonalému zážitku bude připravené i fantastické vinné párování od Jakuba Čebiše a týmu sommelierů, “ upřesňuje Jan Punčochář. Cena vstupenky na Galadegustace Bourgogne & Champagne je 1890 Kč. Zájemci o unikátní večeři s vinným párováním za doprovodu klavírní hudby zaplatí 9900 Kč, kdy cena zahrnuje vstup na Galadegustaci a lahev Champagne Deutz 0,375l jako dárek. Lístky na největší degustaci burgundských a šampaňských vín v České republice lze zakoupit prostřednictvím e-shopu Premier Wines & Spirits na adrese www.1er.cz/galadegustace.

ThomasRaffoux075_1055

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.