Sociální sítě
Nahoru

Sonda do politikovy duše

Podnikatel a politik v jedné osobě Lukáš Otys je známý svou vášní pro kvalitní gastronomii – kromě pražské cukrárny Saint Tropez poblíž pražského Václavského náměstí provozoval také steakovou restauraci Máneska. Předloni byl zvolen krajským předsedou TOP 09 v Karlovarském kraji a je také členem Předsednictva TOP 09.

web_portrety15033

Často býváte ve středu veřejného zájmu, jak byste popsal váš styl oblékání?

Svůj šatník bych rozhodně nenazval „manažerským“, to by mi asi připadal poněkud fádní a studený. Módu a styling do určité míry sleduji, baví mě to. Bez mučení přiznávám, že vím, že zdaleka ne vše mi padne; svůj outfit se každopádně vždy snažím, celkem logicky, volit jak podle příležitosti, tak i podle počasí. Řečí oficiálních dress codu jsem asi nejčastěji ve smart či business casual, přičemž mi hodně záleží na pohodlnosti střihu i materiálu. Vůbec se naopak necítím dobře v „black tie“. Do tohoto stádia, resp. dress codu, je nejsíš zapotřebí dozrát…

Podnikáte v gastronomii, takže máte ke kvalitnímu jídlu opravdu blízko. Jaké pokrmy patří k vašim nejoblíbenějším? Maso je pro mě jednoznačnou volbou číslo jedna. Preferuji hovězí, ideálně v úpravě médium, k tomu omáčku se zeleného pepře… Nepohrdnu ani šťavnatým kouskem vepřového nebo pořádně připravenou zvěřinou. Sečteno a podtrženo, jsem čistokrevný masožravec. Podniků, kde (v Praze) umí udělat pořádný steak, je dnes již naštěstí celá řada. Mimochodem, abych nebyl nudný – v poslední době čím dál tím častěji vyhledávám také asijskou, zejména thajskou či vietnamskou, kuchyni. I tady už je v Praze rozhodně z čeho vybírat.

Jste hodně vytížený, jak odpočíváte?

Rád sportuji, spím a jím. Kromě toho věnuji poměrně hodně svého času cestování, ať už v Česku nebo v zahraničí. V cizině mám rád Vídeň, baví mě její „aristokratická“ atmosféra a je de facto za humny, poměrně často do rakouské metropole jezdím i na koncerty, naposledy např. na kapelu Parov Stellar. Z těch vzdálenějších destinací mě uhranula Austrálie, tam se rozhodně ještě chci vrátit.

Více z rubriky Osobnosti

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.