Sociální sítě
Nahoru

Nadčasové hodiny Seiko do všech interiérů

Seiko je dnes známé především produkcí náramkových hodinek, na úplném počátku firmy ale stály klasické hodiny. V roce 1881, který je udáván jako počátek značky Seiko, si její zakladatel Kintaro Hattori otevřel v Tokiu obchod s prodejem a opravou hodin. O 11 let později koupil nepoužívanou továrnu a započal výrobu vlastních nástěnných hodin. Během několika následujících let k tomu přidal hodiny s alarmem a také hudební krabičky.

fotolia_20110115_01I přes pozdější nástup a větší důležitost náramkových hodinek se Seiko i nadále důkladně věnovalo segmentu hodin a stálo za mnoha inovacemi a připsalo si řadu prvenství. Například v roce 1959 přišlo s nástěnnými hodinami s tzv. tranzistorovou technologií, kdy klasický mechanický strojek nahradil bateriový pohon. O devět let později následovaly první komerčně dostupné nástěnné hodiny pro domácnosti.

Living roomV roce 1976 Seiko představilo první hodiny s alarmem a je to právě toto období, z něhož pocházejí stylové designové kousky vyhledávané sběrateli, kteří se sdružují například na tuzemském instagramu @SeikoWatchCzech, i dnes. Ceněné rarity a sběratelské kousky tak nejsou jen doménou náramkových hodinek. Kromě retro flip hodin s číslicemi na překlápěcích destičkách patří mezi nejpopulárnější modely například ikonické stolní GMT hodiny s letadélkem.

Living roomDnes už sice doba nepřeje extravagantním výstřelkům designérů, ostatně některé kreace z 60. nebo 70. let minulého století by opravdu neobstály, ale i tak se dají v současné kolekci pořídit zajímavé kousky. Lze zmínit třeba digitální hodiny, které jsou zmenšeninou obrovských časoměřičů používaných na atletických stadiónech. Seiko tak vtipně připomíná své dlouholeté a úspěšné působení v tomto sportu.

empty office interiorKromě mnoha dalších digitálních hodin fungujících zároveň třeba jako meteostanice, Seiko nabízí samozřejmě i klasické ručičkové hodiny, a to v mnoha podobách od modelů, které by bez problému zapadly do starožitnictví, po moderní designové kousky. Oblíbené jsou především hodiny vybavené systémem sweep-second, tj. plovoucí sekundovou ručičkou. To znamená, že se nemusíte se obávat otravného a někdy až příliš hlasitého tikání při každém pohybu ručičky, ta totiž čas odkrajuje neslyšně.

Living roomI přes vše uvedené ale Seiko slaví se svými hodinami úspěchy díky strategii, která už desetiletí funguje mezi náramkovými hodinkami. Tou není nic jiného než kvalitní zpracování při zachování dostupné ceny.

Living room

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.