Sociální sítě
Nahoru

Jak vypadají nejluxusnější kuchyně světa?

O čem sní každý profesionální kuchař? Příležitost předvést své kulinářské umění v nejluxusnější kuchyni na světě, to se v kariéře podaří jen jednou, navíc jen několika málo vyvoleným. A teď si představte, jak exkluzivně asi chutná pokrm, který byl takové kuchyni vytvořen. Nahlédněte s námi do těch nejdražších kuchyní na světě a inspirujte se!

Kuchyně je srdce našeho domova

Pokud právě zařizujete domácnost, možná uvažujete o tom, jak zvýšit prestižní vzhled interiéru. A protože právě kuchyň tvoří vizitku našeho domova, není radno zanedbat vizuální dojem, který si z ní návštěva odnáší. Kuchyň je stejně jako ložnice nesmírně důležitou místností v celém bytě, vždyť právě zde s láskou vytváříme jídla, kterými následně laskáme své chuťové pohárky. A ty nejlepší pokrmy se samozřejmě mohou zrodit pouze v té nejlepší kuchyni. Důvodů, proč by právě naše kuchyň měla být luxusní a výjimečná, je však mnohem více. Inspirovat se můžete třeba přímo v té vůbec nejdražší – kuchyni navržené italským designérem Claudiem Celibertim, jejíž cena se odhaduje na 30 milionů korun.

Jak se vaří v nejdražší kuchyni světa?

Claudio Celiberti dokázal ve svém díle mistrovsky skloubit funkčnost a impozantní estetický dojem. Záměrem nebylo stvořit pouze kuchyň vybavenou těmi nejmodernějšími elektrospotřebiči s dokonalými funkcemi. Záměrem bylo stvořit legendu mezi kuchyněmi. I proto v ní naleznete prvky, které sice nejsou nezbytné pro vlastní vaření, jsou však stěžejní pro vytvoření unikátní atmosféry luxusu a jedinečnosti. Při navrhování kuchyně myslel autor skutečně na každý detail a se svým výtvorem si neváhal pohrávat tak dlouho, dokud nebyl skutečně maximálně spokojen. Výsledek stojí za to – a není divu, že proces výroby takového unikátu trval celý rok.

Základem je samozřejmě důraz na ty nejkvalitnější a nejvzácnější materiály a špičkové řemeslné zpracování veškerého vybavení. Jen hodnota elektrických spotřebičů, které designér do své kuchyně zvolil, dosahuje úctyhodných výšin.

Kromě standardních spotřebičů jako lednice, sporák či myčka (pochopitelně v nejlepší řadě, jakou lze v současné době na trhu sehnat) navíc nechybí třeba exkluzivní vinotéka v hodnotě 83 000 korun.

Křišťálová pracovní deska přesáhne svou cenou milion korun. Celiberti dále vsadil na měď, speciální kameninu nebo třeba drahokamy. Ty naleznete v unikátním lustru od firmy Swarovski, jehož cena byla vyčíslena v přepočtu na 800 000 korun.

Obecné trendy v luxusních kuchyních

Tu nejdražší kuchyni světa do své domácnosti asi pořídí skutečně málokdo z nás, ovšem může nám posloužit jako dobrý odrazový můstek. Právě takto luxusní kuchyně totiž udává trendy a přímo podle ní se inspirují další významní světoví návrháři. Můžeme tak vysledovat současné trendy ve vzhledu nejlepších a nejdražších kuchyní, kterými se při zařizování luxusního interiéru řídí špičkoví bytoví designéři.

Za jeden z nejvýraznějších prvků odborníci momentálně považují snahu potlačit „kuchyňský“ charakter nábytku a pracovních ploch. Z kuchyní mizí standardní prvky, které je dříve nápadně odlišovaly od zbytku domácnosti (například „přežité“ úchytky na dvířkách kuchyňských skříněk). Kuchyně se tak stávají plnohodnotnými místnostmi, které díky svěžímu a minimalistickému vzhledu nenásilně zapadají do celkové kompozice bytu. Za svou kuchyň již není třeba se stydět – naopak, má šanci stát se exkluzivní výstavní skříní celého našeho domova!

Vzácné materiály a neotřelé kombinace

Do kuchyní nově pronikají materiály, které zde až dosud byly spíše vzácností – mimořádně působivě vypadá například vzácné tropické dřevo tmavých barev (eben, mahagon) nebo keramika imitující přírodní vzory. Přibývá také sklo, které na těch správných místech dokáže vytvořit mimořádně elegantní hru světla a stínů a opticky zvětšit a prosvětlit celou místnost. V těch nejluxusnějších kuchyních pak nesmí chybět kamenný prvek, například žula či onyx, vyzařující chladný a surový půvab. Špičkový granitový dřez pak oživí každou pracovní desku. Vzájemná kombinace všech výše uvedených materiálů zaručuje skutečně úctyhodný výsledek. A mění se rovněž designové provedení klasických spotřebičů – ty již nemají plnit primárně funkční účel, ale především harmonicky ladit se svým okolím.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.