Sociální sítě
Nahoru

Kámen umí vytvořit luxusní atmosféru. Objevte luxusní žulový interiér!

Přemýšlíte, jak ze svého domova vytvořit opravdu luxusní příbytek? Možností, jak na to, je samozřejmě celá řada. Do takového vysněného interiéru patří nejen luxusní nábytek, vybavení a dekorace, ale především exkluzivní materiály. Jejich volba a správná kombinace je klíčová a zde se samozřejmě nabízí celá škála různých variant. Platí ovšem, že sázka na žulu je sázka na jistotu. Shodují se na tom nejen bytoví designéři, ale i profesionální kameníci, kteří přicházejí do styku s touto unikátní horninou dnes a denně a mají tak možnost z bezprostřední blízkosti ocenit její příznivé vlastnosti.

Proč právě kamenný prvek?

Kámen je čistě přírodní produkt, což mu samo o sobě propůjčuje výsostné postavení. Jeho použití doprovází lidstvo odnepaměti a po celou svou tisíciletou historii si zachovával status výjimečného a drahého materiálu. Vzhledem k náročné těžbě a zpracování byl kámen vždy spjat s určitou mírou luxusu. Kdo si mohl dovolit vybavit své obydlí kamenem, ten dával svému okolí najevo, že patří mezi vyšší vrstvy.

Lidé volí obvykle mramor, vápenec, křemenec či třeba vzácnější onyx, ale čím dál častěji se prosazuje také zmíněná žula – magmatická hornina, která v sobě spojuje unikátní kombinaci funkčních i estetických vlastnosti.

Vítězný byt v Pařížské zdobí žula

Žula může v interiéru najít své místo takřka kdekoliv – používá se nejen jako dekorační obklad na stěny (zde platí, že čím větší rozměry, tím efektnější a elegantnější bude výsledný dojem), ale ve své nadčasovosti dobře vynikne i jako materiál třeba pro kuchyňskou linku. Dřezová baterie obklopená žulou působí velmi neotřelým dojmem a bude slušet každé kuchyni.

Žulová pracovní deska právě z toho důvodu zcela záměrně použita například pro byt v Pařížské ulici v centru Prahy, který zvítězil v soutěži o nejlepší interiér roku v kategorii Rekonstrukce (soutěž pořádá Institut bytového designu a každoročně oceňuje výjimečné české soukromé i veřejné interiéry). Designérský záměr byl v tomto případě zcela jasný – klienti si přáli obohatit svou kuchyň o punc luxusu a elegance, jaký nemůže dodat jen tak ledajaký materiál. Sázka na žulu se ukázala jako vynikající volba. Místnost obohacená o žulový prvek, zvláště při použití nestárnoucí barevné kombinace černé a bílé, vyzařuje neopakovatelnou atmosféru výjimečnosti. Spolu s dřevěnou podlahou a černou kuchyní patří kuchyň tohoto bytu mezi skvosty současného českého interiérového designu.

Místnost obložená žulou – luxus s velkým L

Tajuplný půvab žuly nejlépe podtrhnete, pokud žule dáte dostatek prostoru k vyniknutí. Ideální jsou velké otevřené plochy. Žula se nejčastěji používá pro celé stěny, ale skvěle vypadají i méně rozměrné desky umístěné třeba po obvodu topného tělesa. Hladký lesk opracované žuly už z dálky dává tušit, že takový materiál je více než výjimečný. Velmi působivý dojem pak vytváří rovněž žulová podlaha. Ve velkých prostorných a dobře osvětlených místnostech (nemusí jít pouze o domácnosti; žula se bude velmi dobře vyjímat třeba v luxusních hotelových pokojích) představuje nadstandardní luxusní prvek, jehož efekt ještě podtrhuje hra světel a stínů, která se v žule odrážejí jako v zrcadle.

Patří do luxusní domácnosti

Žula se vyznačuje drsným a surovým půvabem, jenž nejlépe vynikne jakožto kontrastní prvek k jinak hladkým a minimalistickým liniím moderního nábytku a zařízení, které tvoří nedílnou součást většiny luxusních interiérů. Jakmile jednou objevíte kouzlo žuly, už jí nadále neodoláte.

Kombinace studeného kamene a teplých barev zbytku domácnosti je mimořádně uklidňující. Žula má na lidskou psychiku silný vliv a mnoho lidí věří, že dokáže zesilovat vášně a probouzet v nás pozitivní emoce. Její dlouhověkost zaručí, že luxusní vzhled přetrvá po celá desetiletí. Žula je investice pro zákazníky s vytříbeným vkusem, kteří vědí, co chtějí.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.