Sociální sítě
Nahoru

Galavečeře s francouzskými vinaři v restauraci Grand Cru

Při příležitosti letošní Galadegustace Bourgogne & Champagne uspořádá šéfkuchař Jan Punčochář luxusní večeři v pražské restauraci Grand Cru. Degustační galavečeře nabídne párování s víny Champagne Deutz a Jean Grivot za osobní účasti zástupců obou vinařství. „Každý chod bude propojený s dokonale padnoucím burgundským nebo šampaňským vínem. Kombinaci jídla a krásného vína považuji za nezbytnou součást každé nezapomenutelné večeře,“ míní Jan Punčochář, šéfkuchař restaurace Grand Cru. Galavečeře s francouzskými vinaři v Grand Cru se uskuteční 5. dubna od 19:30. Ve stejný den v odpoledních a podvečerních hodinách bude zároveň v prostorách Kaiserštejnského paláce na Malostranském náměstí probíhat Galadegustace Bourgogne & Champagne, největší degustace šampaňského a burgundského vína v České republice.

2017 PHOTOONE - 127Menu galavečeře, které sestavil Jan Punčochář se svým týmem z restaurace Grand Cru, nabídne nejprve kanapky či čerstvé langustýnky s kaviárem a bramborovou pěnou s černým máslem. „Ze speciálního degustačního menu bych vypíchnul především husí foie gras a mušle sv. Jakuba s celerem a jablky nebo grilovaný srnčí hřbet s líčky dušenými ve smržové omáčce a raviolkami plněnými srnčím jelitem,“ dodává uznávaný Jan Punčochář, který mimo jiné loni zvítězil v prestižní anketě Zlatý kuchař. Během dubnové galavečeře představí rovněž pokrmy, jako jsou ryba sv. Petra s telecím morkem, mladým pórkem a omáčkou z červeného vína, sýr soumaintrain lait cru marinovaný v cognacu a v lesním ovoci nebo dezert v podobě máslových sušenek s jahodami a sorbetem z růžového champagne. Celé menu doplní párování s burgundským a šampaňským vínem v čele s produkty vinařství Jean Grivot a Champagne Deutz, jejichž zástupci se galavečeře v Grand Cru osobně zúčastní.

2017 PHOTOONE - 007Cena exkluzivní galavečeře s vinným párováním činí 4990 Kč a jako dárek každý z hostů obdrží lahev Champagne Deutz Brut 0,375 l zdarma. Vstupenky do Grand Cru, ale také na akci Galadegustace Bourgogne & Champagne, v rámci níž se večeře uskuteční, lze zakoupit prostřednictvím e-shopu Premier Wines & Spirits na adrese www.1er.cz/galadegustace.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.