Sociální sítě
Nahoru

Jedinečné automaty do extrémní hloubky

Mořský svět nese pro hodinky specifické výzvy. Pouze hrstka si zaslouží hrdé označení “potápěčské hodinky”. Stejně jako předchůdci, nejnovější verze populárních DS Action Diver Chronograph plně splňuje požadavky normy ISO 6425 a může se tak pyšnit vodotěsností až do 300 metrů. Jejich ultra-sportovní design prosazuje své místo mezi velikány i v námořní časomíře, jsou opravdovým potomkem slavných Certina DS-3, které byly od roku 1970 používány australským námořnictvem.

C032.427.11.041.00-3292Dynamický charakter nových DS Action Diver Chronograph je nekompromisní: extrémně sportovní nad i pod vodou. Norma ISO 6425 klade přísné požadavky na každého hodinkového kandidáta, jako je například možnost předem nastavit určitý časový úsek, skvělou čitelnost ve tmě, vynikající přesnost a vodotěsnost a mimořádnou odolnost proti nárazům. Nové hodinky s chronografem splňují tyto a mnoho dalších přísných požadavků.

Nové DS Action Diver Chronograph disponují pouzdrem s impozantním průměrem 45,7 mm pro maximalizaci srozumitelnosti pod vodou. Jeho impresivní jednosměrná otočná luneta, připevněná šesti našroubovanými ochrannými konzolami, je vyrobena z modrého eloxovaného hliníku pro snadné nastavení času potápění. Jeho velké trojúhelníkové zuby zajišťují optimální manipulaci i v potápěčských rukavicích, jsou jedním z designových motivů s památkou na své předchůdce, slavné DS-3 z roku 1970. V té době byla značka zapojena do několika velkých vědeckých podmořských výprav, což přispívá k jejich skvělé pověsti o přesnosti a dlouhé životnosti.

Certina DS Action Diver Chronograph krásně spojuje funkčnost a styl. Hodinky jsou vybaveny automatickým strojkem C01.211, spolehlivost je zaručena šroubovacími tlačítky a korunkou a šroubovacím zadním víčkem. Tlačítka jsou potažena PVD metodou a iniciály “DS” na konci korunky slouží jako připomínka spolehlivosti a to DS konceptem (dvojitá ochrana). Zadní víčko zdobí historický krunýř želvy, důvěryhodný symbol značky. Červené designové prvky a vrstva Super-LumiNova zaručuje v kontrastu s královsky modrým číselníkem vynikající čitelnost pod vodou. Tento chronograf je k dispozici s leštěným a broušeným tahem z nerez-oceli a nastavitelnou sponou pro jeho prodloužení. Alternativní model je také k dispozici s gumovým náramkem, černou lunetou a číselníkem s červenými nebo zelenými akcenty.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.