Sociální sítě
Nahoru

Kolkovna Stodůlky aneb vynikající česká gastronomie už i na kraji Prahy

Na západě Prahy, u stanice metra Stodůlky, sídlí v administrativním centru City West nová Kolkovna Stodůlky. Svým zákazníkům slibuje skvělé pivo vyhlášené po celé Praze, vynikající jídlo a jedinečnou atmosféru. Opravdu nabízí vysoký standard služeb, na který jsme u Kolkoven zvyklí?
IMG_4929U konceptu Kolkovna Restaurants, které se nacházejí v Praze, Brně, Bratislavě, na Karlštejně a v největším kazašském městě Almaty, jsou lidé zvyklí na nádherný kontrast útulného interiéru z období první republiky ve spojení s prvky moderní evropské restaurace na úrovni.
Carpaccio ze svíčkové 80 g (tenké plátky hovězí svíčkové marinované v čerstvých bylinkách s mořskou solí podávané s kapary a parmezánem) 02
Kolkovna Stodůlky má navíc jedno unikum – koncept otevřené kuchyně, díky kterému můžete pozorovat „kolkovňácké“ kuchaře přímo v akci.

Venkovní zahrádka jako oáza klidu

Při příchodu do Kolkovna Stodůlky vás ihned zaujme velká zahrádka s více jak 100 místy, poskytující klidné a relaxační posezení před restaurací. Vnitřek nabízí kromě klasického posezení i stoly na stylovém vyvýšeném pódiu a v horním patře. Celé restauraci hrdě vévodí dobový výčep s měděnou kopulí.

IMG_5027Kvalitně a čerstvě? Jak jinak…
Jídelní lístek nabízí tradiční českou kuchyni, avšak ve vlastním originálním pojetí, doplněnou o saláty, vybrané mezinárodní speciality a uzeniny vlastní výroby. Pokrmy mají výraznou chuť, porce jsou velké, maso šťavnaté.

Již od prvního sousta vámi projede jistojistý pocit, že pokrmy jsou připravovány z čerstvých a kvalitních surovin, díky čemuž Kolkovna nemá o neustále se vracející hosty nouzi.
Husí stehno a Pilsner Urquell 02 jpg
Na své si přijdou i náročnější strávníci
Menu Kolkovna Stodůlky je pestré a vyrovnané, dá se říci, že žádný pokrm zde není navíc. Za zmínku stojí například vyhlášené pečené husí stehýnko, biftek na grilu s pepřovou omáčkou a kapkou koňaku, grilovaný losos s fenyklem, cherry rajčátky a balsamicovým demi glace, carpaccio ze svíčkové marinované v čerstvých bylinkách s mořskou solí či oblíbené čokoládovo-kávové brownies jako dezert.

Filátka ze pstruha 200 g (s pečeným bramborem a espumou z Parmigiano-Reggiano) 02Skutečně výsostnou gastronomickou delikatesou, která uspokojí i kriticky laděné chuťové pohárky náročného strávníka jsou filátka ze pstruha s pečeným bramborem a pěnou z Parmigiano-Reggiano.
IMG_5011
Profesionálně čepovaná Plznička
Na čepu naleznete Pilsner Urquell, na kterém si Kolkovna zakládá stejně jako na mistrózních výčepních. O těch se traduje, že ještě jako jedni z mála umějí čepovat pivo s tak hustou krémovou pěnou, jako to uměli naši předci.

Faktem je, že plzeňské pivo z Kolkovny je skutečně vyhlášené po celé Praze. A nyní již i na Stodůlkách.
Biftek na grilu 200 g (steak z hovězí svíčkové s listovým špenátem celerovými šťouchačkami a pepřovou omáčkou s kapkou koňaku) 02

 

Více z rubriky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.