Sociální sítě
Nahoru

JEDINEČNÁ TERAPIE V ČESKÉ REPUBLICE

Karlovy Vary jsou proslulé svými léčivými prameny a lázeňskou péčí, jež je dokáže maximálně využít pro lidské zdraví. Nyní zde mohou zájemci využít v České republice zcela jedinečnou terapii, která využívá nejen klasické medicíny, jakožto maximum dostupných přirozených postupů k ozdravení celého člověka, tedy nejen těla, ale i psychiky, a to v rámci celostního programu. Dostupný je pouze ve Vital hotelu Villa Ritter.

Vital_hotel_Villa_Ritter_parkVital hotel Villa Ritter je nádherný komorní lázeňský hotel z konce 19. stol. s překrásnou historizující architekturou. Nachází se ve výstavní čtvrti West End, která skýtá veškeré výhody ozdravného pobytu. I když je odtud do centra Karlových Varů s jejich prameny, obchody a čilejším lázeňským životem co by kamenem dohodil, už při příjezdu k Vital hotelu Villa Ritter vás zdejší prostředí upoutá malebnou architekturou, množstvím zeleně a hlavně poklidnou a luxusní atmosférou.

Villa_Ritter_pokojPro odpočinek a zregenerování sil Vital hotel Villa Ritter vskutku to pravé. Vedle klasických lázeňských procedur tu pro své hosty nově přichystali zcela unikátní a v České republice jinde nedostupnou celostní ozdravnou proceduru. Podobné, avšak ne zcela totožné terapie je možné najít jen na několika málo místech ve světě. Unikátnost celého programu spočívá v komplexní celodenní péči o klienta jak z hlediska výživy, tak i pohybu a psychické vyrovnanosti. Orientuje se hlavně na pocity klienta a snaží se ho vést k přirozenému životu v souladu s okolím a jeho vlastními potřebami.

Villa_Ritter_raw_foodNa zdraví hostů v rámci celostního programu působí rozličná tělesná cvičení, příjemné techniky k uvolnění mysli a výtečná výživa. Klienti si vedle dalších cvičení budou moci projít například Gravitační vlnovou gymnastikou, mysli zahlcené množstvím podnětů ulehčí mimo jiné Psycholingvistickým detoxem a své zdraví podpoří rovněž vitarijánskou kuchyní, která svou úpravou jen do 42 °C zachová v pečlivě vybraných složkách stravy všechny důležité a prospěšné živiny.

Villa_Ritter_raw_food_1K dobrému fyzickému a psychickému pocitu pomůže navíc očistná kúra, jejíž průběh lze rozdělit do dvou linií (pasivní a aktivní) a která se zaměřuje na 4 oblasti vnitřního očištění lidského těla: játra, žlučník a střeva, plíce a ledviny společně s kůží. Přirozenou součástí celostního ozdravného programu je pitný režim „ušitý“ každému z hostů na míru podle jeho zdravotních potřeb. Hlavní složkou pitné kúry je přirozeně léčivá karlovarská minerální voda.

Villa_Ritter_raw_food_2Rozmanitý jídelníček založený ve Ville Ritter na vitarijánské stravě zachovává zdejší pravidlo přípravy nápojů ze surovin od těch nejlepších místních a evropských dodavatelů. Navíc je obohacen o speciální recepty z bylinek rodinné farmy z Krušných hor, které jsou využívány výhradně na čaje. Menu sestavuje zkušený šéfkuchař s dietní terapeutkou a jedná se opravdu o výtečné a exkluzivní pokrmy.

Villa_Ritter_bazenPo celou dobu pobytu ve Vital hotelu Villa Ritter se každému z hostů dostává maximální individuální péče. Součástí pobytu je vstupní, kontrolní a výstupní vyšetření využívající několika technologií – analýza struktury těla, vyšetření živé kapky krve, kapilárů, moči, i analyzátor srdečního rytmu, vyšetření očí a jiné pomocné metody, které pomohou lékaři správně ohodnotit celostní stav organismu. Právě na základě kondice a dispozic klienta je unikátní celostní program pro každého specificky upraven, aby byl pro něj co nejúčinnější.

Program je možné absolvovat v několika časových variantách. Nejkratší kúra trvá 10 dnů, delší 14 dnů, avšak nejvhodnější délka trvání programu je z hlediska důkladného ozdravení nastavena na tři týdny. Jedním z cílů programu je naučit hosty novým životním návykům, které by po ukončení pobytu mohli snadno začlenit do své každodenní rutiny, a v důsledku toho zkvalitnit svůj život z dlouhodobého hlediska.

Vital hotel Villa Ritter poskytuje vynikající zázemí pro relaxaci i lázeňskou péči. Nabízí 18 luxusně vybavených pokojů s pěknými výhledy do okolí, wellness zónu, upravenou zahradu, raw restauraci, parkování a především se jedná o jedinečnou oázu klidu a zdraví v nejexkluzivnější části Karlových Varů.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.