Čeká vás svatba, oslava nebo zásadní výročí? Buďte o krok napřed a vyberte si stylové a elegantní španělské víno. Zpříjemněte důležitý den sobě i hostům přípitkem ze svěží šumivé cavy od jednoho z nejstarších katalánských vinařů Codorníu. „Historie Codorníu sahá daleko do roku 1551. Jako vůbec první na světě začalo vyrábět luxusní šumivé víno, které dnes známe pod pojmem cava. Úspěchy vinařství jsou dány hlavně vyvážeností a stabilně vysokou kvalitou jeho elegantních vín,“ popisuje Alexander Suja, marketingový ředitel Premier Wines & Spirits (PWS), kteří produkty Codorníu distribuují v České republice a dodává: „V portfoliu vinařství Codoríu najdeme i krásná tichá vína, a proto jsme připravili atraktivní set vín tohoto vinařského domu právě pro oslavy a svatby“. Cava je španělské lehce pitelné víno, které se vyrábí tradiční metodou šampanizace, tedy druhotným kvašení přímo v lahvi. Za vnikem první cavy stojí katalánská společnost Codorníu, která je nejstarším vinařstvím ve Španělsku a 17. nejstarším vinařstvím na světě. Její nejpopulárnější produkt Anna de Codorníu navazuje na dlouholetou rodinnou tradici. „Jde o poctu poslední člence rodiny, která nesla jméno Codorníu. Pro svou lahodnou chuť, vysokou kvalitu a výjimečné balení se Anna de Codorníu stala symbolem vinařství a ideálním nápojem k oslavě důležité události, jakou je svatba,“ dodává Alexander Suja. Cava Anna de Codorníu je zároveň součástí rozsáhlého svatebního setu pro 50 osob, které vinařství ve spolupráci s PWS nabízí. Obě varianty svatebního setu tvoří krásná šumivá, tichá, ale i nealkoholická vína z produkce Codorníu.
Více z rubriky Gastro
-
La Veranda představuje nové chutě
La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které...
17.4.2024 -
Legendární italská víla dezertů Ambra Campodonico představila v Praze svůj „CHECK INN CAKE“
Ponořte se do lahodné hry chutí a textur s novým dezertem, který exkluzivně pro hotelovou síť Czech Inn Hotels vytvořila v...
11.4.2024 -
Indický michelinský šéfkuchař Himanshu Saini rozšířil partnery manufaktury Jaeger-LeCoultre
Projekt Made of Makers od Jaeger-LeCoultre spojuje umělce z různých oborů mimo hodinářství, aby rozšířil hranice dialogu mezi hodinářstvím a uměním....
10.4.2024 -
Snídaně s lanýžem
Příběh se začal odehrávat v restauraci Deer již před několika lety. Před třemi roky přišel šéfkuchař Lubomír Dolejš a jeho prvním...
10.4.2024 -
Dvě vzácné whisky vytvořila umělá inteligence. Nabízí se za 50 000 $
Společnost Diageo překročila hranice tradičního a moderního, aby dala světu dvě exkluzivní láhve whisky, jejichž cena dosahuje astronomických 50 000 dolarů...
9.4.2024 -
Mečoun a Ústřice v PRU58
Gastronomická show v PRU58 se blíží. Již 16.4.2024 od 18:00 se restaurace promění v divadlo, kde na pódiu vystoupí v hlavní...
8.4.2024 -
Království chřestu v Hliněné baště
Král zeleniny dává najevo převahu svým vzhledem modelky – vysoký a štíhlý stonek zdobí rozverná špička. Oč méně má kalorií, o...
7.4.2024 -
Překvapení v srdci Vinohrad: Apelace 21
Zprvu by se mohlo zdát, že fine dining scéna a pražské Vinohrady nejdou dohromady. To by bylo ovšem chybně smýšlení. Všem...
4.4.2024 -
Svěží ginová novinka pro jaro a léto: JUNE Watermelon
Ginová rodina G’vine řady JUNE se rozrůstá o nejnovější JUNE Watermelon, perfektní volbu pro přicházející teplé měsíce. Tento gin se skvěle...
3.4.2024