Sociální sítě
Nahoru

Originální design s vůní benzinu

Jak to vypadá, když se vášeň a láska k technice pozvolna transformuje v uměleckou vizi a posléze se zhmotní do podoby originálního díla? Právě o tom by mohl dlouze vyprávět návrhář Štěpán Marek, který proměňuje součásti exkluzivních nebo legendárních vozů, jako je Ferrari, Mercedes, Porsche, Lamborghini a další, na designový nábytek.

web_FOTO9069F

Štěpánův sen o jedinečném způsobu vyjádření nabral konkrétnější obrysy již na střední škole, kdy začal s leštěním svých prvních automobilových disků. Od toho už byl jen krok k výrobě zcela unikátních stolů. Ačkoliv tehdy mladého vizionáře od neobvyklého podnikání všichni zrazovali, touha nejít s davem nad přízemními obavami jednoznačně vítězila.

web_FOTO7384F

Od leštění kol už byl jen krůček k výrobě luxusních stolů a posléze kompletních interiérů s vůní benzinu. Představte si unikátní stůl z motoru Ferrari doplněný originální koženou sedačkou kombinovanou s kvalitně zpracovaným dřevem a k tomu odpovídající stropní svítidlo. Ideální nábytek pro muže, kteří milují auta a kromě toho si rádi plní své sny. Není tak divu, že díla, jimž dominuje ruční zpracování, práce s drahými kovy a použití drahých kamenů či elementů, dnes oceňují zákazníci z celého světa.

web_FOTO8945F

Kontakt: www.sm-design.cz

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.