Sociální sítě
Nahoru

Pocta květům a jejich půvabu

Bulgari s hrdostí představuje svou novou luxusní kolekci tří dámských vůní Splendida Collection vzdávajících poctu ikonickým květům, které se nesmazatelně zapsaly do historie parfémů. Aniž by porušila jejich původní krásu, pojala je autorka všech tří kompozic Sophie Labbé zcela originálně a přitom jim vdechla i DNA slavného římského klenotnického domu. Seznamte se prosím s Iris d´Or, Rose Rose a Jasmin Noir, které můžete exkluzivně vyzkoušet v parfumériích Marionnaud.

Splendida_Grp_1SPLENDIDA IRIS D´OR

Hluboko v zemi jsou ukryty kořeny či oddenky irisů, které už od středověku sehrály klíčovou roli při výrobě vůní hodných královen. Oblíbenými se staly především na pařížském dvoře Kateřiny Medicejské, kde byl irisový pudr dvorního parfuméra Renata Bianco nedílnou součástí účesů, rukavic či náplní šperků určených pro osobní parfémy. Ale sama květina je oblíbená nepoměrně déle – už od dob dávného Egypta, kde byla – coby posvátná květina – pojmenována po bohyni Iris.

V současnosti patří iris absolu k nejcennějším ingrediencím v parfumářském průmyslu, a ne nadarmo se mu přezdívá „modré zlato“. K získání 1 kg v ceně 100.000 eur je třeba 8 tun čerstvých oddenků, přičemž trvá dlouhých 6 let, než je rostlina plně připravena, aby vydala svůj poklad. Elegantní pudrová nóta Splendida Iris d´Or je plná moderně smyslných, ušlechtilých nuancí vytvářejících kolem své nositelky průzračně zářivou auru luxusu.

HLAVA svěží a prosluněná

Absolute fialkové lístky – maliny – heliotrop

SRDCE květinově pudrové

Absolute mimóza – absolute iris

ZÁKLAD jemně dřevitý a hřejivý

Absolute fazolky tonka – vetiver – santálové dřevo

SPLENDIDA ROSE ROSE

Královna všech květin – ne náhodou dostala růže svůj titul už před mnoha staletími a dosud ji nikdo nesesadil z pomyslného trůnu. Jejímu kouzlu podléhali ženy i muž už v časech faraonů a podle řecké mytologie získala svůj půvab přímo od bohyně lásky Afrodity, jejíž oltáře v hojné záplavě zdobila. V Persii se stala první květinou cíleně pěstovanou pro využití při výrobě vůní a dodnes se zachovaly na pompejských freskách girlandy z vavřínu a růží. V současnosti je nejčastěji pěstovanou květinou na celém světě a její kultivary se počítají do desítek tisíc.

Historická damašská růže patří k nejkrásnějším, ale zároveň k nejlépe střeženým vonným pokladům. Není tím myšlen jen hojný počet trnů, ale i její nezanedbatelná cena – vždyť pro 1 litr růžového esenciálního oleje je třeba posbírat bez pomoci techniky 4 tuny okvětních lístků.

Splendida Rose Rose představuje okouzlující kytici s ryze žensky elegantním poselstvím. V každém 100 ml flakónu se skrývá vůně 45 čerstvých květů tvořících neviditelný náhrdelník kolem půvabné ženské šíje.

HLAVA šťavnatá a osvěžující

Mandarinka – bílá moruše

SRDCE sametově svůdné

Růžový esenciální olej – absolute růže

ZÁKLAD pudrově smyslný

Gajakové dřevo – vetiver – santálové dřevo – pačuli – pižmo

SPLENDIDA JASMIN NOIR

Bílé květy – což je vlastně překlad jména jasmínu – pocházejí z Indie a odtud se jejich obliba rozšířila během staletí do celého světa. Hrdinka Tisíce a jedné noci vyprávěla své okouzlující příběhy králi v pavilonu obklopeném jasmínovými keři, jejichž noční vůně spolu s jejím svůdným hlasem nedovolily krutému panovníkovi ani na okamžik usnout.

Jasmín je v mnoha kulturách vnímán jako silné afrodiziakum. Ne nadarmo se často jeho kytice objevuje na portrétech slavných krásek minulosti, včetně proslulých milenek korunovaných hlav. Ostatně dodnes je jasmín v celém Středomoří neodmyslitelnou součástí svatebních kytic. K získání 1 kg jasmínu absolute je třeba nasbírat 7,5 milionu křehkých květů (600 kg), které vydávají nejintenzivnější vůni krátce před východem slunce.

Ve Splendida Jasmin Noir rozehrává Sophie Labbé čistou nótu ryzí smyslnosti podpořené exotickými dřevinami, které tvoří svůdnou výzvu k dobývání.

HLAVA sytě svěží

Zelená míza – gardénie

SRDCE hypnotizující a požitkářské

Absolute jasmín sambac – sladká mandle

ZÁKLAD mysticky dřevitý

Pačuli – kašmeran – absolute fazolky tonka

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.