Sociální sítě
Nahoru

Aperitíf: Nový likér s chutí pomeranče a rebarbory

Zámecký lihovar a pivovar Blatná rozšiřuje své portfolio o nový originální produkt. Liqvére Aperitíf je čistě přírodní likér, jehož recepturu vymyslel mistr destilatér Václav Šitner. „Základem likéru jsou extrakty a oleje z rebarbory a pomeranče. Doplňují je nicméně také výtažky z  limety, grapefruitu, chininovníku, hořce, kotvičníku a dalších bylin. Dohromady utvářejí charakteristickou hořkosladkou chuť Aperitífu,“ vysvětluje uznávaný Václav Šitner. Liqvére Aperitíf se prodává v litrových lahvích a jeho výhradním distributorem je společnost Premier Wines & Spirits, která se Zámeckým lihovarem a pivovarem dlouhodobě úzce spolupracuje.

Lahodný Aperitíf se vyrábí ručně v jihočeské Blatné.  V jeho receptuře figurují především extrakty a oleje z pomeranče a rebarbory, ale zároveň z hořce, chininovníku, citrónu, limety nebo grepu. Doporučujeme podávat jako aperitiv s ledem nebo v koktejlu. Cena: 375 Kč.

Lahodný Aperitíf se vyrábí ručně v jihočeské Blatné. V jeho receptuře figurují především extrakty a oleje z pomeranče a rebarbory, ale zároveň z hořce, chininovníku, citrónu, limety nebo grepu. Doporučujeme podávat jako aperitiv s ledem nebo v koktejlu. Cena: 375 Kč.

Historie Zámeckého lihovaru v Blatné sahá až do roku 1885, kdy ho začal provozovat baron František Hildprandt. V současné době patří k největším výrobcům destilátů i likérů v České republice. Ve svém portfoliu nabízí kromě tradičních ovocných destilátů Baron Hildprandt například autentický Altfernet a unikátní šípkový likér Wilder. Řadu produktů Liqvére, kterou tvoří kvalitní česká griotka, peprmintka a tuzemský likér nyní rozšiřuje nový Aperitíf s příchutí pomeranče a rebarbory. Zámecký lihovar a pivovar v Blatné spoluvlastní Johan Hildprandt, mistr destilatér Václav Šitner a Martin Nejedlý, který je zároveň spolumajitelem společnosti Premier Wines & Spirits.

Liqvére Aperitíf je možné pít nejen samostatně coby aperitiv, ale především jako součást oblíbených jarních a letních koktejlů. Aperitíf je možné míchat s českým sektem nebo skvěle sedí se španělským šumivým vínem cava. „Kombinace ovocného likérů a perlivého vína, obecně známá jako spritz, osvěží a nechá vyniknout chuť pomerančů i rebarbory. Aperitíf si dobře rozumí také se sodou a kouskem limety a trsem máty,“ dodává Alexander Suja, marketingový ředitel Premier Wines & Spirits.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.