Sociální sítě
Nahoru

SOUTĚŽ THE VENTURE O MILION DOLARŮ MÍŘÍ DO FINÁLE

Třetí ročník celosvětové soutěže Chivas The Venture, hledající společensky a sociálně  prospěšné projekty, vchází do své závěrečné fáze. Před samotným finále, které se uskuteční v červenci v Los Angeles, může také široká veřejnost do soutěže zasáhnout a podpořit svůj oblíbený projekt pomocí online hlasování. Vždy na konci každého týdne z celkových pěti bude až do 12. června mezi finalisty rozděleno na základě získaných hlasů od lidí z celého světa 50 tisíc dolarů. Celkem tedy 250 tisíc dolarů. Českou republiku, která se The Venture účastní vůbec poprvé, zastupuje unikátní projekt SENS Foods vyrábějící proteinové tyčinky z cvrččí mouky. Podpořit mladé české podnikatele Radka Huška a Daniela Vacha je v konkurenci dalších 29 zahraničních projektů z celého světa možné na stránkách www.chivas.com.

Chivas The Venture_Accelerator Week_2017Jasná vize změnit konvenční společenské stravovací návyky a přinést na trh potravinový produkt nabízející nejenom zdravý, ale do budoucna také udržitelný zdroj bílkovin; silný příběh i hluboký potenciál – proteinové tyčinky SENS ze sušených a pomletých cvrčků, které SENS Foods s úspěchem uvedli koncem dubna na trh, jsou prvním z řady produktů, jež značka plánuje vyrábět. Získat další finanční prostředky na podporu vývoje i výroby může SENS Foods již v červenci na celosvětovém finále, kde se před odbornou porotou a publikem finalisté utkají o zbývajících 750 tisíc dolarů.

TY OF OXFORD, UK - MARCH 13:  30 of the world’s brightest startups are unveiled as finalists of the Chivas Venture - a global $1m search by leading Scotch whisky Chivas Regal to find and support the next generation of startups that want to succeed while creating a better future for society. The 30 innovative entrepreneurs were selected from thousands of businesses to take part in a unique and transformational Accelerator Week programme created by Chivas in partnership with the Skoll Centre for Social Entrepreneurship, embedded within the Saïd Business School at the University of Oxford. Each finalist will travel to Los Angeles in July to compete for a share of $1 million to make their dream of creating a better future for the world a reality. On March 13, 2017 in Oxford, England.

Pomoc s přípravou na závěrečné prezentace přinesl finalistům týdenní mentoring v rámci Accelerator Weeku, který začátkem března proběhl v britském Oxfordu. Zástupci jednotlivých projektů tam mohli od svých mentorů získat nejenom cenné zkušenosti, ale také načerpat motivaci a seznámit se s ostatními projekty. „Nazval bych to život měnící událostí. Potkat dalších 29 podnikatelů, kteří chtějí změnit svět k lepšímu, člověka ujistí v tom, že je na správné cestě, že to má smysl a hlavně ho to nabije obrovskou energií. Přednášeli a věnovali se nám profesoři z Oxfordu a odnesl jsem si odtamtud neskutečně mnoho inspirace a motivace do našeho dalšího podnikání,“ říká Daniel Vach, jeden z majitelů společnosti, který bude SENS Foods reprezentovat na finále v L.A.

SENS FOODS_vlevo Radek Husek a Daniel Vach_Chivas The VentureHlasovat pro český start-up SENS Foods můžete až do 12.6. zde.

SENS BAR

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.