Sociální sítě
Nahoru

OCHUTNEJTE PORTUGALSKO V PROSTORÁCH JEDINEČNÉHO PROJEKTU OLIVIERA

Toužíte navštívit autentické místo, kde se snoubí chutě delikátních vín s tradičními pokrmy a přátelskou rodinnou atmosférou? Navštivte WINE|TAPAS|MARKET Oliveira – jediný portugalský podnik svého druhu v Praze, který vám umožní navštívit toto vzdálené energické místo zas a znovu. Milovníci vín si u tuopravdu přijdou na své, a to nejen díky širokému výběru vín bílých a červených, ale také přítomnosti jedinečných kousků, jako je například víno zelené. Jemně perlivé vinho verde je vyráběno v severozápadní oblasti země a nenajdete ho nikde jinde na světě! Neméně proslulé je také tradiční portské – kvůli vysokému podílu zbytkového cukru označované jako dezertní víno – které se pěstuje podél řeky Douro.

Oliveira (4)Portugalci jsou velmi družní a milují jídlo, proto je také jejich oblíbený pokrm založen na objevování různých chutí, které sdílejí u jednoho stolu se svou rodinou či přáteli. Tapas jsou v podstatě jednohubky, které se v Oliveira připravují z ingrediencí dovezených až ze samotného Portugalska. Nenechte si ujít křupavé pečivo s kvalitními sýry, rybami či uzeninami a další pochoutky, ve kterých se snoubí tradice portugalské kuchyně s moderními trendy. Každý den můžete navíc k portugalské kávě zakousnout čerstvě upečené tradiční koláčky Pastel de Nata, jejichž historie sahá až do 18. století, kdy byly připravovány mnichy v lisabonském klášteře Santa Maria de Belém.

Oliveira (5)Zkuste své rodině uvařit pravou portugalskou večeři ve vlastní kuchyni nebo si s partnerem otevřetě při sledování filmu výtečné portské. V e-shopu Oliveira lze nakoupit nejen portugalské víno a likéry, ale také konzervované ryby, kvalitní oleje nebo tradiční sýry a uzeniny. Své dodavatele si vybírají pečlivě, přičemž dávají přednost kvalitním a menším výrobcům s osobním přístupem. Také díky tomu mohou zaručit původ potravin.

Oliveira (10)Neváhejte a navštivte obchod v pražských Vinohradech, kde se pravidelně pořádají tapas večery, degustace vína se zajímavým povídáním, tematické workshopy nebo koncerty portugalské hudby.

Oliveira (7) (2)

Oliveira (10) (2)

Více z rubriky Restaurace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.