Sociální sítě
Nahoru

Aviatická pouť ve znamení hvězd

O víkendu 3. a 4. června si přijdou na své nejen milovníci letectví a historie. Na pardubickém letišti se uskuteční již sedmadvacátá Aviatická pouť, která přinese jedinečnou podívanou, složenou jak z letových ukázek, tak z komponovaného pozemního programu. Letošní ročník znovu nese podtitul „Hvězdy na obloze“ a opět se představí řada historických letounů poháněných hvězdicovými motory. Milovníky rychlých strojů jistě nadchne představení světové akrobatické velkoskupiny na proudových letadlech Breitling Jet Team.

Breitling Jet Team

Breitling Jet Team

Chybět nebude ani přehlídka Armády ČR v čele se stíhacím letounem JAS 39 Gripen a česká akrobatická skupina The Flying Bulls. Na obloze se také objeví mnoho historických letadel, která nebyla na českém nebi zatím k vidění. Samozřejmostí budou i vyhlídkové lety, výstavní trhy a bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

AP_2017_The_Flying_Bulls (2)Program Aviatické pouti je koncipován jako velkoprostorové divadlo na zemi i ve vzduchu. Ztvárňuje scény z dějin aviatiky a slavné válečné scény. Účinkují nejlepší piloti a slavná letadla. Vše je také doplněno pyrotechnickými efekty, množstvím pozemní techniky a vojáků v dobových uniformách.  K vidění budou také i auto a moto veteráni. Pro nejmenší bude připraven velký dětský den.

AP_2017 (2)Nenechte si ujít originální nebeskou show plnou nevšedních zážitků! Více o programu naleznete na www.aviatickapout.cz. Letiště je otevřeno pro veřejnost od 08:00 do 20:00 hodin.

Hlavní program probíhá od 11:30 do 17:00 hodin. Program je totožný po oba dny.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.