Sociální sítě
Nahoru

ÚCTA K MATCE ZEMI

156412-Maaemo-restaurant-in-Oslo-Norway-02

Tří hvězdičková norská michelinská restaurace Maaemo, jejíž jméno v překladu znamená Matka Země, se pod vedením šéfkuchaře Esbena Holmboe Banga soustředí především na čisté, jasné a přirozené chutě zrcadlící krásnou krajinu. Šéfkuchař do svého menu zahrnuje pouze lokální produkty a vybrané farmářské potraviny. Ve velmi privátní atmosféře, restaurace má totiž jen osm stolů, můžete ochutnat to nejlepší, co Norsko nabízí: langusty s borovicovými esencemi, makrely pečené na medvědím česneku či Røros zmrzlinu s hnědým máslovým karamelem. Celý tým se soustředí na to, abyste si odnesli především komplexní prožitek, nejen dokonalý chuťový vjem. Na degustační menu si připravte přibližně 7200 Kč, budete-li si přát jídlo spárovat s vínem, připlatíte o 5000 Kč navíc.

Kontakt: maaemo.no

maaemo_mahogany and seaweed dashi_final_credit Tuuka Koski

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.