Sociální sítě
Nahoru

Na trh vstupuje nový šípkový likér Wilder z jižních Čech

Zámecká palírna Blatná ve spolupráci s distribuční společností Premier Wines & spirts uvádí na český trh nový autentický likér. Wilder se vyrábí z 42 druhů bylin a extraktu z šípků přímo v historické palírně. Inspirací pro vznik Wilderu se stal světoznámý blatenský pěstitel růží Jan Böhm, který šlechtil vzácné odrůdy divokých šípkových růží. „Böhmovy sady byly za minulého režimu v roku 1952 znárodněny, stejně jako nedaleká zámecká palírna rodu Hildprandtů. Wilder vznikl, aby nám připomínal, jak důležité je vážit si svobody, o kterou se dá tak snadno přijít,“ vysvětluje Alexander Suja, marketingový ředitel Premier Wines & Spirits. V prvním roce bude značka Wilder cílit především na český a slovenský trh s primárním zaměřením na bary a restaurace. Born to by WILDER2Bylinný likér Wilder se lahvuje do výrazných rudých lahví, které předznamenávají barvu i vůní šípků. Jeho logo tvoří vlk coby symbol svobody, nesvázanosti a individuality. „Chceme novinku profilovat jako likér určený především osobitým společenským lidem, kteří mají rádi život, jsou otevřeni novým věcem a rádi dělají věci po svém. Cítíme, že právě tyto atributy splňuje Wilder. Vlka jsme pak vybrali hlavně kvůli jeho podobným vlastnostem k těm lidským. Teritorium typického spotřebitele Wildra je město, smečka jsou jeho kamarádi a vlčí doupě symbolizuje bar,“ upřesňuje Alexander Suja. Wilder vychází z receptury, která vznikla už roku 1952 v Blatné, ale kvůli zásahu režimu se příprava likéru nikdy nezrealizovala. Na zachovaný recept navázal oceňovaný mistr destilatér Václav Šitner, který stojí za vznikem všech novodobých produktů blatenské palírny. Novinka nabízí alkoholovou sílu 35 % a při její výrobě se užívá jen 100 g cukru na jeden litr, díky čemu je lahodný i při pokojové teplotě.

V portfoliu Zámeckého lihovaru a pivovaru Blatná šípkový likér doplní například nový likér Aperitíf, ovocné destiláty Baron Hildprandt, zavedený bylinný Altfernet, pivo Blatenský Kohout a řadu lihovin Liqvére. Historie jihočeské rodinné firmy sahá až do roku 1812, kdy v blízkosti blatenského zámku postavil baron František Hildprandt cukrovar, v roce 1885 poté přestavěný na lihovar. V současné době Zámecká palírna Blatná patří k největším výrobcům destilátů i likérů v České republice. Kromě tuzemska a Slovenska své produkty vyváží například do Švýcarska, Německa či Rakouska. Nynějšími vlastníky firmy jsou Jan Hildprandt, Václav Šitner a Martin Nejedlý, který je zároveň spolumajitelem distribuční společnosti Premier Wines & Spirits.

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.