Sociální sítě
Nahoru

Parfémy v roli uměleckých děl

Zakladatelé nezávislé značky niche parfémů Jul et Mad v Praze nedávno představili trojici nových kreací vycházejících ze slavných uměleckých děl. Vonnému triu vévodí květinová Bella Donna inspirovaná malbou „La Belle Ferronnière“ od Leonarda da Vinciho. Nevíme, jak vy, ale my jsme si od prvního přičichnutí lámali hlavu nad tím, jak to s námi tahle krásná žena skrytá v parfému vlastně myslí… Zdánlivou přísnost totiž po chvíli vystřídá něha, vnímavější snadno detekují i stopy potlačované vášně… Zkrátka dokonalá pocta slavnému dílu, které právem patří k nejzáhadnějším ženským portrétům v historii.

web_Vavavoom_JuletMadParis_BellaDonna-02

Bellou Donnou však vonný příběh ani zdaleka nekončí, zakladatelé značky Jul et Mad – Julien Blanchard a jeho žena Madalina – totiž nezůstali jen u výtvarných děl a stvořili také vonnou ódu na Rodinovu sochu milenců. Slavné dílo a jedna z nejzdařilejších sochařových kompozicí se stalo předlohou pro stejnojmenný parfém, který vás okouzlí svůdnými protiklady mezi zdánlivou tvrdostí, chladem a křehkostí. V okouzlující vůni najdete mimo jiné růžový pepř, kardamom, ambru a pižmo…

web_Vavavoom_JuletMadParis_FUGIT AMOR_Packshot

To nejkrásnější z celé trojice jsme si zcela úmyslně ponechali až na závěr. Předlohou pro svůdný elixír Mon Seul Desir, jenž v sobě kombinuje mimo jiné muškátový oříšek, mandarinku a růžový pepř, se stalo jedno z nejvýznamnějších děl středověku – tapisérie neznámého autora nesoucí název Dáma a jednorožec. Výsledný parfém je velmi nápadný, plný touhy a ocení ho každý, kdo se nebojí vůní prodchnutých emocemi. Více o novinkovém triu na:  www.vava-voom.cz

web_Vavavoom_JuletMadParis_MonSeulDesir-hd_rszd

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.