Sociální sítě
Nahoru

Deset let francouzských trhů na Kampě

REDU0587

Ve dnech od 12. – 17. července se náměstí Na Kampě již podesáté promění v typickou francouzskou čtvrť. Milovníci dobrého jídla, hudby a francouzské atmosféry si zde přijdou na své. Mohou se těšit na vybrané lahůdky francouzské kuchyně, výtečné víno, bohatý hudební doprovodný program a na řadu novinek, to vše na malebném náměstí pod Karlovým mostem.

Francouzsky_trh_2016-3

Letošní 10. ročník nabídne krom skvělých ochutnávek a výjimečného francouzského vína také bohatý hudební program. Celých šest dní se ponese v rytmu francouzských melodií a živá vystoupení se postarají o jedinečný zážitek. Na své si přijdou milovníci swingu, šansonu i jazzu. „Jsem nadšený, že se francouzské trhy těší takové oblibě a můžeme brzy zahájit jubilejní ročník,“ říká organizátor Thomas Bouton.

Francouzsky_trh_4

Kromě hudby jsou ale trhy ideálním místem k odpočinku a načerpání francouzské atmosféry. V rámci jubilejního ročníku se mezi vystavovateli přestaví i známé rodinné bistro Papi Oliver jehož majitelé jsou potomci slavného michelinského kuchaře Raymonda Olivera. Nebudou chybět vyhlášení burgundští hlemýždi, delikatesy z mořských plodů, tradiční slané či sladké bretaňské palačinky. Na místě připravované pochoutky doplní variace uzenin, aromatických sýrů a nebude chybět ani rozmanitý sortiment francouzských vín. Novinkou letošního významného ročníku bude také ochutnávka speciální šunky „Noir de bigorre“, která je vyrobena z masa divokých prasat.

 

 

Trh bude slavnostně zahájen velvyslancem Francouzské republiky 12. července v 11 hodin.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.