Sociální sítě
Nahoru

Do Boulevardu za vůní Toskánska

Toskánsko často navštěvují opravdoví gurmeti a milovníci jídla. Místní kuchyně je totiž považována za jednu z nejlepších. Vychází z venkovské tradice, je velmi zdravá a lehká, ale také velmi rafinovaná. V letních měsících často nemáme na plné obědy v restauracích chuť, mnohem raději zasedneme někde na snack či salát. Novinky, které si pro letní měsíce připravila Bageterie musíme ocenit za jejich lehkost, nápaditost a hravost. Boulevard si k tvorbě menu navíc přizval toho nejpovolanějšího, rodilého Itala a úspěšného restauratéra a šéfkuchaře Riccarda Lucqua, za kterým stojí restaurace Aromi, La Finestra nebo koncept La Bottega a celý projekt La Collezione. S typickou italskou lehkostí připravil skvělé toskánské menu plné chutí, vůni a tradičních ingrediencí.
Artycok_HiRes
Základem toskánské kuchyně jsou čtyři suroviny – chléb, extra panenský olivový olej, maso a samozřejmě dobré víno. A ani jedna ze surovin nechybí v novém letním Chef menu. Vůni mu pak ještě dodají bylinky, které jsou neodmyslitelnou součásti italské kuchyně. V první bagetě letního menu – kuřecím Potacchiu, která se jmenuje právě podle speciální pečené omáčky Potacchio, ochutnáte pečená kuřecí stehna s paprikami, rajčaty, italskou slaninou, bílým vínem a voňavým rozmarýnem. Bageta je doplněna plátky pečených rajčátek Datterino. Druhá novinka, Telecí bageta s ančovičkami, určitě naláká na pomalu pečené telecí maso s lehce pikantním dresinkem z ančoviček a konfitovaného česneku. Bohatou chuť doplňují marinované okurky a zlatavá, křupavá pancetta.

ObeBagety_HiRes

Toskánci miluji také luštěniny, často jsou přezdívání jako „jedlíci fazolí“ a to díky jejich oblibě k bílým fazolím cannelini. Ty Riccardo Lucque použil k přípravě Krému z bílých fazolí – typické husté toskánské polévce, kterou navíc vylepšil slávkami, citrónovým olejem a chilli. Odlehčené menu Fit Calories je tentokrát plné sezonní zeleniny a šťavnatého pesta. Pochutnat si tak můžete na tortille s bylinkovým kuskusem, pistáciemi a chilli. Vláčnost jí dodává jemné italské mascarpone, křehkost zase salát little gem. Pro druhou svačinku zvolil Riccardo Lucque olivový chléb. Ten je na rozdíl od nejtradičnějšího toskánského chleba, který se ani nesolí, plný nových chutí. Mezi dvěma plátky najdete marinované artyčoky, ricottu s pestem, pečená rajčátka, rukolu s medovou zálivkou a hoblinky parmazánu. Takhle vypadá pravý italský piknik!

Kuskus_HiRes

Více z rubriky Gastro

  • KOŇAK S KAPKOU GRAFFITTI

    Letošní ztvárnění limitované edice Hennessy Very Special odhaluje svého autora. Nejznámější koňak světa se opět nechal inspirovat životem ulice a design...

    Lucie Rohlíková21.7.2017
  • Gin Mare: Světově proslulý španělský gin s chutěmi Středozemí

    Španělský Gin Mare je třetím nejprodávanějším super prémiovým ginem na světě. Údaje vycházejí z posledního průzkumu trhu pořádaného organizací IWSR. V kvalitativně nejvyšší...

    Jan Pešek21.7.2017
  • Vychutnejte si letní piknik s kvalitními delikatesami a vínem

    Dobré jídlo a pití k létu neodmyslitelně patří. Večírky na zahradě a pikniky v přírodě jsou totiž typické především pro letní...

    Jan Pešek18.7.2017
  • ZELENÝ RÁJ UPROSTŘED SÍDLIŠTNÍHO MĚSTA

    Restaurace NOLA na pražském Pankráci se konečně nepyšní jen elegantně laděným interiérem, ale také nově otevřenou zahrádkou vytvářející zelený ráj uprostřed...

    Jan Pešek18.7.2017
  • Malé Versailles zve do přírody

    Malebná restaurace a penzion v luxusní čtvrti Karlových Varů oživila před nedávnem místo s dlouholetou hostinskou tradicí novou energií. Nádherně opravené...

    Marek Zelený16.7.2017
  • Praha z lodní perspektivy

    Nově zrestaurovaná loď Pivovar kotví na stálém místě v centru Prahy na pravém břehu řeky Vltavy pod Štefánikovým mostem. Její tři paluby nejsou jen ideálním...

    Eva Karlasová11.7.2017
  • Na začátku září se bude v Praze hodovat v oblacích

    Mimořádná událost zážitkové gastronomie v podobě hodování v oblacích se vrací do Prahy! A místo pouhého víkendu – jako tomu bylo...

    Jan Pešek10.7.2017
  • PORTUGALSKO NA NÁPLAVCE

    Oblíbené útočiště nejen všech Pražanů, náplavka, je obohaceno o kus portugalské DNA. Právě zde kotví loď Oliveira, kde si každý může...

    Jan Pešek10.7.2017
  • Cafe de Paris potěší i v parných dnech

    To, že od začátku května lze oblíbenou restauraci Cafe de Paris navštívit ve Velkopřevorském paláci, který se nachází na Velkopřevorském náměstí...

    Jan Pešek8.7.2017
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.