Sociální sítě
Nahoru

Do Boulevardu za vůní Toskánska

Toskánsko často navštěvují opravdoví gurmeti a milovníci jídla. Místní kuchyně je totiž považována za jednu z nejlepších. Vychází z venkovské tradice, je velmi zdravá a lehká, ale také velmi rafinovaná. V letních měsících často nemáme na plné obědy v restauracích chuť, mnohem raději zasedneme někde na snack či salát. Novinky, které si pro letní měsíce připravila Bageterie musíme ocenit za jejich lehkost, nápaditost a hravost. Boulevard si k tvorbě menu navíc přizval toho nejpovolanějšího, rodilého Itala a úspěšného restauratéra a šéfkuchaře Riccarda Lucqua, za kterým stojí restaurace Aromi, La Finestra nebo koncept La Bottega a celý projekt La Collezione. S typickou italskou lehkostí připravil skvělé toskánské menu plné chutí, vůni a tradičních ingrediencí.
Artycok_HiRes
Základem toskánské kuchyně jsou čtyři suroviny – chléb, extra panenský olivový olej, maso a samozřejmě dobré víno. A ani jedna ze surovin nechybí v novém letním Chef menu. Vůni mu pak ještě dodají bylinky, které jsou neodmyslitelnou součásti italské kuchyně. V první bagetě letního menu – kuřecím Potacchiu, která se jmenuje právě podle speciální pečené omáčky Potacchio, ochutnáte pečená kuřecí stehna s paprikami, rajčaty, italskou slaninou, bílým vínem a voňavým rozmarýnem. Bageta je doplněna plátky pečených rajčátek Datterino. Druhá novinka, Telecí bageta s ančovičkami, určitě naláká na pomalu pečené telecí maso s lehce pikantním dresinkem z ančoviček a konfitovaného česneku. Bohatou chuť doplňují marinované okurky a zlatavá, křupavá pancetta.

ObeBagety_HiRes

Toskánci miluji také luštěniny, často jsou přezdívání jako „jedlíci fazolí“ a to díky jejich oblibě k bílým fazolím cannelini. Ty Riccardo Lucque použil k přípravě Krému z bílých fazolí – typické husté toskánské polévce, kterou navíc vylepšil slávkami, citrónovým olejem a chilli. Odlehčené menu Fit Calories je tentokrát plné sezonní zeleniny a šťavnatého pesta. Pochutnat si tak můžete na tortille s bylinkovým kuskusem, pistáciemi a chilli. Vláčnost jí dodává jemné italské mascarpone, křehkost zase salát little gem. Pro druhou svačinku zvolil Riccardo Lucque olivový chléb. Ten je na rozdíl od nejtradičnějšího toskánského chleba, který se ani nesolí, plný nových chutí. Mezi dvěma plátky najdete marinované artyčoky, ricottu s pestem, pečená rajčátka, rukolu s medovou zálivkou a hoblinky parmazánu. Takhle vypadá pravý italský piknik!

Kuskus_HiRes

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.