Sociální sítě
Nahoru

Krása z pera Manola Blahnika zdobená křišťály Preciosa

Photo 2 Tereza Maxova unveiling the shoe

Manolo Blahnik, kultovní módní ikona a zakladatel stejnojmenné značky, společně s Preciosou, předním výrobcem a globálním dodavatelem českého křišťálu, včera představil jedinečný pár ručně vyrobených bot. Luxusní kozačky inspirované českou kulturou byly slavnostně odhaleny v Preciosa flagship storu na Starém městě pražském. Boty ozdobené fuchsiovými pom pomy s více než stovkou křišťálů Preciosa vznikly v Blahnikově dílně v jediném exempláři u příležitosti obuvníkovy blížící se výstavy The Art of Shoes v Praze. Celková hodnota bot byla vyčíslena na 5 000 eur, tedy bezmála 135 000 korun. Příznivci Blahnikovy tvorby si je mohou prohlédnout do 12. listopadu v Preciosa flagship storu pod lustrem Marie Terezie.

Photo 5 Tereza Maxova unveiling the shoe

Boty slavnostně odhalila topmodelka a filantropka Tereza Maxová, která se akce zúčastnila po boku více než 50 novinářů a VIP hostů. Celé odpoledne se tematicky neslo ve znamení českého folkloru. Velkolepému momentu předcházelo baletní vystoupení. Tanečníci zatančili na Blahnikovu nejoblíbenější operu od Bedřicha Smetany – Prodanou nevěstu. „Odhalit botu pro Prahu pro mě byla velká čest,“ řekla Tereza Maxová. „Dnešní akce je výjimečná, jelikož vzdává hold ryzímu řemeslu, ale také proto, že oslavuje české dědictví a tradici, které pan Blahnik stejně jako já a společnost Preciosa sdílíme,“ dodala Maxová.

Photo 1 - MB shoe for Prague

Kromě odhalení páru luxusních kozaček Manolo Blahnik vytvoří také limitovanou edici dvaceti párů Českem inspirovaných Hangisi s kultovní sponou. Střevíčky budou vyrobeny z české paličkované krajky, ozdobí je křišťály Preciosa a budou k prodeji. Každý pár bude na míru přizpůsoben nohám ženy, která si jej zakoupí. „Pro Manolo Blahika má spolupráce vzhledem k jeho českým kořenům speciální význam,“ řekla Carla Filmer, ředitelka globální komunikace společnosti Manolo Blahnik, „vždy hledáme příležitost, jak zaujmout a inspirovat, a dnes se nám v Praze podařilo obojí.“

Photo 7 Tereza Maxova

„Když jsem sledoval, jak bota pro Prahu přicházela k životu, uvědomil jsem si, jak moc jsou řemeslo a preciznost důležité, aby vzniklo něco tak mistrovského,“ řekl Karel Páral, ředitel rozvoje obchodu a marketingu společnosti Preciosa Crystal Components. „Na výstavu Manolo Blahnika se moc těšíme a jsme velmi rádi, že můžeme s tak renomovaným módním designerem realizovat tak úžasnou dlouhodobou spolupráci,“ dodal Karel Páral. Výstava The Art of Shoes, která je průřezem celoživotní práce Manolo Blahnika, bude zahájena v Museu Kampa v Praze v pátek 11. srpna 2017 a bude k vidění do neděle 12. listopadu 2017.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.