Sociální sítě
Nahoru

Český výrobce představil primky pro generály

Jediný český výrobce hodinek PRIM, společnost ELTON hodinářská, představil unikátní projekt. Speciální privátní edici náramkových hodinek PRIM ORLÍK GENERÁL. Tyto hodinky si může zakoupit pouze osobnost v hodnosti generál případně admirál. Zajímavostí je také možnost použití netradičních materiálů, úplně první kus těchto hodinek byl vyroben z tlumiče pojezdového kola tanku.

© Foto Teope DrbohlavNáramkové hodinky PRIM ORLÍK GENERÁL jsou ojedinělým projektem i ve světovém měřítku. Původní model PRIM ORLÍK, který dnes patří mezi legendy českého hodinářství, vznikl v polovině 60.let na základě požadavku tehdejší armády. Aktuální novinka je tedy logickým návratem k armádním kořenům. Pouzdro prvních hodinek ze speciální edice je vyrobené z tlumiče pojezdového kola tanku T-72M1, který dodal státní podnik VOP CZ v Šenově u Nového Jičína. První hodinky jsou věnované institutu náčelníka Generálního štábu AČR a společně s částí tlumiče, ze kterého byly vyrobeny, jsou vystaveny na prodejně Manufacture PRIM 1949 ve 4. patře OD Kotva. Současný, i všichni bývalí náčelníci GŠ AČR, budou mít možnost si tyto hodinky kdykoli zapůjčit pro slavnostní či reprezentativní příležitosti.

© Foto Teope DrbohlavChtěli jsme touto cestou zároveň poděkovat Armádě ČR, že svou tehdejší zakázkou iniciovala vznik hodinek, které i po více než 50 letech patří k nejoblíbenějším modelům, které vyrábíme,“ vysvětluje Martin Pabiška, generální ředitel společnosti ELTON hodinářská. Hodinky mohou být na přání zákazníka vyrobené z nerezu, titanu nebo bronzu, v tom případě je cena 4.700 EUR. Opravdu výjimečná je ale možnost výroby pouzdra z dodaného materiálu. Může jít o součásti tanku, jako v případě již vyrobených hodinek, ale také děla, ponorky, či letadla. „Pokud bude materiál splňovat nezbytné technické podmínky pro zpracování do podoby pouzdra, jsou v tomto ohledu možnosti v podstatě neomezené. Cena se samozřejmě v takových případech stanovuje individuálně, podle náročnosti zpracování,“ doplňuje Martin Pabiška, podle kterého má společnost ambici proniknout s tímto produktem i do zahraničí. „Dosáhnout hodnosti generála je pro vojáky vrcholem kariéry. Vlastnit hodinky, které potvrzují, že jejich nositel patří do této elitní skupiny, bude jistě pro mnohé z nich zajímavou výzvou.“

Cena navíc zahrnuje doživotní záruku, výměnu číselníku v případě povýšení nositele do vyšší generálské hodnosti a také individualizaci zadního víka. Hodinky jsou osazeny in-house mechanickým strojkem PRIM s automatickým nátahem.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.