Sociální sítě
Nahoru

Na začátku září se bude v Praze hodovat v oblacích

Mimořádná událost zážitkové gastronomie v podobě hodování v oblacích se vrací do Prahy! A místo pouhého víkendu – jako tomu bylo v minulých letech – nabídne Pražanům i návštěvníkům české metropole hned deset dní plných různých variací této světově oblíbené atrakce. Vedle obligátní večeře se v oblacích budou servírovat také pozdní snídaně či obědy nebo se zde bude podávat drink.
-110Dlouho očekávaná akce se uskuteční na konci léta, konkrétně od 1. do 10. září v Riegrových sadech na Vinohradech, odkud je překrásný výhled na Prahu, a to zvláště při západu slunce. Navíc se vše bude odehrávat uprostřed krásně zeleného parku, což jen prohloubí romantický zážitek.
-050Za výjimečností atrakce s názvem „Večeře v oblacích“ stojí propojení hned několika unikátních zážitků. Adrenalinového napětí, které vyvolává sezení ve volném prostoru zavěšené plošiny vyzdvihnuté do výšky padesáti metrů, s romantickou atmosférou a úchvatným výhledem na pražské historické centrum. A to vše samozřejmě podpoří mimořádný gurmánský zážitek, neboť na plošině se budou servírovat delikatesy připravené slavným michelinským šéfkuchařem Rolandem Huberem.
-118Pojďme si úspěšného vídeňského šéfkuchaře trochu představit. Roland Huber, oceněný prestižní michelinskou hvězdou, vaří v restauraci Le Ciel, která sídlí v sedmém patře luxusního hotelu The Grand, odkud je fantastický výhled na Vídeň. Roland vaří ze sezónních a lokálních surovin, rád používá třeba úhoře z Neziderského jezera, jehněčí maso z Alp, čerstvý chřest či houby.
-057A jak probíhá samotné hodování v oblacích? Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd nebo o jeden chod bohatší večeři. V odpoledním čase je nádherný výlet do výšky zpestřen sklenkou šampaňského či jiného drinku.
-041Kulinární události Večeře v oblacích se pořádají ve 40 zemích světa a zúčastnily se jich již desítky tisíc zájemců. Tradičně největším zážitkem je večeře při západu slunce, za kterou v Praze zaplatíte 3775 – 3995 korun. Večeře v jiných časech bude stát 3245 – 3495 korun, oběd vychází na 1595 – 1695 korun a bublinky servírované v oblacích budou stát jen 790 – 950 korun. Na stránkách www.dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.