Sociální sítě
Nahoru

G-Shock myslí i na profesionální piloty

Český dovozce značky Casio na trh uvádí GPW-2000, nejnovější přírůstek aviatického konceptu GRAVITYMASTER. Tato série je součástí řady nárazuvzdorných hodinek G-SHOCK. GPW-2000 je GPS Hybrid Wave Ceptor s Bluetooth a zachovává přesný čas kdekoli na světě tím, že si automaticky aktualizuje interní údaje o časových pásmech a letním čase (DST).

Product_Shots__206Nový model GPW-2000, s cenovkou mírně pod 30 000 Kč, obsahuje nový třícestný modul Connected Engine od Casia, který vždy udržuje přesný čas, a to kdekoli na světě. Nový třícestný modul Connected Engine využívá první třícestný systém synchronizace času na světě, který přijímá, jak rádiové vlny, tak časové kalibrační signály satelitů GPS a při spárování s chytrým telefonem se zároveň připojuje k časovým serverům. Také prostřednictvím chytrého telefonu automaticky aktualizuje interní údaje hodinek o časových pásmech a letním čase, takže hodinky mají vždy aktuální čas.

Cockpit_0V designu i výkonu GPW-2000 se odráží světová perspektiva aviatického konceptu G-SHOCK, včetně číselníku, jehož design má evokovat představu indikátorů v kokpitu. Získané údaje o poloze jsou dobře viditelné: zeměpisná šířka se zobrazuje v terčíku na pozici deváté hodiny a zeměpisnou délku najdete v okénku na pozici šest hodin. Hodinky mají funkci letový deník, která po stisku tlačítka zaznamenává údaje o poloze a čase, které je možné zobrazit na mapě v chytrém telefonu.

Product_Shots__615U tohoto GRAVITYMASTERu je použita bezešroubá konstrukce tahu. Šroubky by se totiž mohly vibracemi uvolnit. Místo toho se používá stěžejka pokrytá tenkou vrstvou pryskyřice a drobné komponenty z pryskyřice s výztuží z uhlíkových vláken, které tah drží na svém místě.

Product_Shots__190Model GPW-2000 je natolik odolný, že snese i to nejdrsnější prostředí – konstrukce Triple G Resist odolává nárazu, odstředivé síle a vibraci, tah vyztužený uhlíkovými vlákny má vynikající pevnost v tahu a magnetická odolnost modelu splňuje normu ISO 764. GPW-2000 tak každým aspektem své konstrukce, prvků a designu ztělesňuje odolnost, která je identitou značky G-SHOCK.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.