Sociální sítě
Nahoru

Paříž v Bratislavě aneb Studium na univerzitě MOD’SPE Paris CE

Od září minulého roku působí v Bratislavě pobočka prestižní vysoké školy módy MOD’SPE Paris CE, která je jediná tohoto druhu v regionu střední Evropy. Studenti tříletého bakalářského oboru produktový manažer pro módní průmysl se učí, jak funguje móda v byznys prostředí. MOD’SPE navíc nabízí i širokou škálu mimo semestrálních aktivit a nezapomíná ani na ty nejmenší milovnice módy. Máte doma dítko ve věku 10 – 15 let, které zajímá fashion prostředí a rádo by zažilo svůj vlastní týden módy?

MOD’SPE Paris CE nově nabízí letní módní program Small Fashion University, kde si mladí návrháři vytvoří svůj vlastní model, zakusí si pocity na své vlastní módní přehlídce a zjistí, jaké trendy se objeví v nadcházející sezóně. Příměstský tábor je bilingvní (angličtina a slovenština, popřípadě čeština), pětidenní a koná se v Bratislavě ve dvou termínech

(31.7. -4.8. / 14.8. – 18.8.) Program je opravdu bohatý včetně prezentace trendů, tvorby koláží, návštěvy známého módního návrháře atd. Korunou celé akce je závěrečná módní přehlídka a získání certifikátu.

shutterstock_315219245

Lektoři na MOD’SPE Paris CE jsou odborníci z předních světových domů, mezi všemi jmenujme například Antonellu de Fazio, která působí jako designérka a spolupracuje se značkami jako Levi’s, Jacadi a La Halle. Dále pak Laur Meyrieux, která pracuje jako kreativní ředitelka a designérka pro módní značku Hermès nebo Vanessa Bruno. Zajímavý projekt má pod záštitou další lektorka z MOD’SPE Paris CE, a to Kamila Boudová, která propaguje střízlivý a ohleduplný přístup k módě, tzv. slow fashion neboli udržitelná móda. „Podle mě je udržitelná móda ta, která je vyrobena s respektem k planetě, lidem i k firmě. Jde o to, aby byla vyrobena za férových podmínek, kdy jsou lidé za danou práci adekvátně ohodnoceni. Důležité je také to, aby byla vyrobena buď z organických materiálů, které se dají kompostovat, nebo ze syntetických materiálů, které se dají dál recyklovat,“ říká slow fashion odbornice Kamila Boudová. „Kdo se přidá k MOD ́SPE Paris Central Europe, stává se nejen součástí Paris Fashion Business School, ale celé sítě složené z několika stovek podniků a bývalých absolventů, kteří jsou připraveni spolupracovat a pomáhat v průběhů celé nadcházející kariéry,“ zdůrazňuje Daniel WERTEL, ředitel MOD ́SPE Paris a předseda Francouzské federace dámské konfekce. Další informace naleznete na www.modspeparisce.com

 

 

www.modspeparisce.com

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.