Sociální sítě
Nahoru

Gin Mare: Světově proslulý španělský gin s chutěmi Středozemí

Španělský Gin Mare je třetím nejprodávanějším super prémiovým ginem na světě. Údaje vycházejí z posledního průzkumu trhu pořádaného organizací IWSR. V kvalitativně nejvyšší kategorii ho v prodejnosti trumfly pouze skotský Hendrick’s a anglický Tanqueray Ten. Na vrchol pomyslného žebříčků se značka Gin Mare dostala po pouhých sedmi letech existence. „Málokterý gin nabízí tak svěží chuť jako katalánský Gin Mare. Především v kombinaci s tonikem, ale také samostatně, připomíná díky příznačné slanosti i použitých středozemních bylinek své rodné Španělsko a sousední státy,“ míní Petr Vopálenský, barový specialista společnosti Premier Wines & Spirits, která je výhradním distributorem Ginu Mare pro Českou republiku.

MED Rooftops, LabutGin Mare se vyrábí v malém rybářském městečku na pobřeží Dorada ve Katalánsku. Jeho receptura navazuje na tradici mnichů, kteří osidlovali pobřeží Středomoří už od 13. století. V roce 2010 se nově zrozená značka zapojila do celosvětového trhu s giny a získala od té doby ocenění na prestižních barových soutěžích v čele s International Spirits Challenge a San Francisco World Spirits Competition. „Gin Mare boduje hlavně díky pestré receptuře tvořené ingrediencemi z několika středozemních zemí. Nechybí citrusové ovoce ze Španělska, tymián z Řecka, bazalka z Itálie a rozmarýn z Turecka. Tyto bylinky pak nejlépe vyniknou s kvalitním tonikem, jakým je třeba příhodný španělský 1724 Tonic,“ vysvětluje Petr Vopálenský.

Prémiový Gin ze Španělska s typickou slaností. K jeho výrobě se používají byliny, které najdeme ve středozemní oblasti. Kromě tradičních bylinek jako jalovec, kardamom a koriandr mezi nimi nescházejí například sevillská pomerančová kůra, italská bazalka, turecký rozmarýn a řecký tymián. Cena: 999 Kč

Prémiový Gin ze Španělska s typickou slaností. K jeho výrobě se používají byliny, které najdeme ve středozemní oblasti. Kromě tradičních bylinek jako jalovec, kardamom a koriandr mezi nimi nescházejí například sevillská pomerančová kůra, italská bazalka, turecký rozmarýn a řecký tymián. Cena: 999 Kč

Při výrobě autentického Ginu Mare se dohlíží na poctivou ruční práci a pomalejší tempo, které je typické pro středozemní kulturu a její zdravý životní styl. V souvislosti s ním značka Gin Mare uvedla například koncept netypických akcí s názvem Med Rooftps. Díky ní se nadšencům otevřely střešní terasy a prostory význačných budov v Říme, Madridu, Lisabonu, Mnichově, Londýně v New Yorku, ale třeba i v Praze. Podle posledních údajů IWSR má nyní značka Gin Mare hodnotu přes 37 milionů dolarů a řadí se tak k nejúspěšnějším prémiovým ginům světa. „Mare v italštině znamená moře. Ne náhodou se proto tento středozemní gin úžasně páruje s ústřicemi, platýsem nebo třeba mořskými řasy,“ dodává Vopálenský ze společnosti Premier Wines & Spirits, která k nám Gin Mare dováží.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.