Sociální sítě
Nahoru

KOŇAK S KAPKOU GRAFFITTI

Letošní ztvárnění limitované edice Hennessy Very Special odhaluje svého autora. Nejznámější koňak světa se opět nechal inspirovat životem ulice a design své ikonické lahve svěřil do rukou slavného street-art umělce známého pod pseudonymem JonOne. Speciálně designovaná limitovaná edice bude slavnostně představena v USA v létě roku 2017 a prodávat se bude v téměř 50 zemích světa, včetně České republiky.

„Pouliční svoboda je tím, co mě přimělo k tomu, abych se chtěl věnovat především umění“ poznamenává JonOne. „Metro je jako muzeum, které projíždí městem. Tehdy, stejně jako teď, si pokládám tuto otázku: „Jak mohu své umění udělat živým?“ Chci, aby se na něj lidé dívali a říkali: „Co to je?“. Možná je to inspiruje. Chci vidět, kam je to zavede a kam to může zavést mě.“

Ačkoli je dělí staletí, mají JonOne a dům Hennessy jedno společné, a tou je podobně smýšlející duše. Neustále na cestě mezi domovem v Paříži, jeho rodným Harlemem a špičkovými uměleckými scénami po celém světě, zůstal tento původně graffiti umělec, nyní uznávaný světový fenomén street artu, vždy věrný sám sobě, posouval hranice a převracel zažité. Pro JonaOne je umění vyjádřením čisté emoce: to, co ho pohání, je být ve středu dění a „sdílení snů“. Limitovaná edice Hennessy Very Special od JonaOne má nepřehlédnutelný, barvami vibrujícím design a je nejnovějším přírůstkem v pokračující sérii spoluprací mezi Hennessy a mezinárodně uznávanými městskými umělci, jako například Scott Campbell, Ryan McGinness, Shepard Fairey, Os Gemeos a Futura.

„JonOne je jedinečný talent, který sdílí s Hennessy mnoho vlastností,“ poznamenává Bernard Peillon, předseda představenstva a generální ředitel Domu Hennessy. „Jon má svobodomyslnou duši, zůstává zvědavý. Jeho vášeň spočívá v tom, že svou práci stále posouvá do nových výšin, nových územích, a to i když je již skutečným mistrem a nemusí již nic dokazovat. Stejně jako Hennessy, nikdy se nezastaví a nikdy se neusadí. “

160131-HENNESSY-PackVerySpecial-05-Bouteille+GiftboxFN-Retouche-D (Native) [MHISWF128569 Revision-1]

Master Blender Yann Fillioux zasvětil JonaOne do všech tajů koňaku. „Když jsem se setkal s panem Filliouxem, prostě jsem cítil jeho vášeň,“ vysvětluje umělec. „Když mluvíte s lidmi u Hennessy, kteří milují to, co dělají, tak to opravdu rezonuje. Můžu se s touto emocí plně ztotožnit: vytvářejí krásu svýma vlastními rukama; znají radost z tvoření. Pro ně a pro mě to není jen práce, je to součást života. “ Tato sdílená vášeň je patrná i v samotném procesu designu, který zrcadlí zpracování koňaku. S energií, která je jeho stylu vlastní, vytvořil JonOne vrstvu na vrstvě freestylových stříkanců barvy, propojující se s Hennessy v tom smyslu, že reprezentují komplexní vrstvy chutí a vůní, které Master Blender vytváří během procesu míchání. Výsledné umělecké dílo zachycuje jak ducha umělce, tak i Domu.

Design se objevuje na limitovaném počtu lahví Hennessy Very Special, a na doprovodném dárkovém balení. K dispozici je také speciální luxusní dárková edice, jejíž součástí je láhev o objemu 1,75 l, ozdobená ikonickým tagem JonaOne a ikonografií Hennessy ukrytá v nápadně nadměrně veliké nabarvené plechovce, inspirované umělcovým ateliérem. Hennessy Very Special Limited Edition 2017 od JonaOne bude v České republice k dispozici od července 2017.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.