Sociální sítě
Nahoru

Toužíte po prázdninovém dobrodružství v karavanu?

Originální zážitky. Nádech dobrodružství. Ale hlavně dosud nepoznaný pocit svobody. To vše nabízí dovolená v obytném voze, nebo chcete-li karavanu. Svůj cestovatelský sen s bonusem absolutní volnosti a zároveň komfortu si s ním může splnit téměř každý.

Image43Klasická organizovaná dovolená přináší hromadu starostí a otazníků. Vyjde počasí? Bude se mi líbit hotelový pokoj? Jak asi budou vařit? Nebude doprovodný program nuda? Neopozdí se letadlo? Vydržím to s dalšími účastníky zájezdu? A hlavně – budu mít dostatek vlastní svobody a možnost případné volby individuálního programu podle aktuální nálady a osobního rozpoložení?

„Když prší, tak jednoduše odjedete jinam. Zaparkujete tam, kde se vám líbí a okamžitě bydlíte. Vařit, nebo vybrat si restauraci můžete podle vlastní chuti. Program je jen a jen na vás, stejně jako volba, s kým se za vysněným dobrodružstvím vydáte. Právě v této svobodě spočívá největší kouzlo karavaningu,“ říká Michal Burkoň z firmy BARTH Caravan, jedné z největších půjčoven obytných vozů v Česku.

xIMG_4911K řízení stačí „papíry“ na osobní vůz

Michal Burkoň dobře ví, o čem mluví. Sám je totiž nadšený karavanista, který v karavanu za poslední roky strávil dlouhé týdny a projel kus Evropy, Afriky i Jižní Ameriky. „Současné obytné vozy už nejsou jen sezónní záležitostí, dá se v nich bydlet celoročně,“ podotýká Burkoň s tím, že auta BARTH Caravan už mají na svém kontě takové destinace jako Argentina, Gibraltar, Maroko, Skotsko, průsmyky Alp nebo Dolomit, putování za větrnými mlýny v Nizozemsku, výlet za francouzskými víny, ale třeba i cestu na sever Ruska nebo za polární kruh až k legendárnímu Nordkappu.

Co všechno potřebujete k tomu, aby se vysněná dovolená v karavanu stala skutečností? „K řízení našich aut je nutné vlastnit řidičský průkaz skupiny B po dobu nejméně tří let. A pak už jde jen o formality – vyberete si vůz, zarezervujete si ho, zaplatíte zálohu, při převzetí uhradíte vratnou kauci a můžete vyrazit do světa,“ vysvětluje Michal Burkoň s tím, že každý vůz z flotily BARTH Caravan je havarijně pojištěn. Navíc si k němu můžete pronajmout i další příslušenství, jako třeba elektrocentrálu, gril či nosič jízdních kol.

Příjemným bonusem, již zahrnutým v ceně pronájmu, jsou dálniční známky pro Českou republiku a Rakousko (v letních měsících pak na požádání i Slovensko, Slovinsko a Maďarsko), či zelené ekologické plakety 4. stupně pro vjezd do center měst. V případě, že dojde k technickým potížím či nehodě, je samozřejmostí přistavení náhradního vozidla.

xIMG_4875Nabídka je pestrá, vybere si každý

Na výběr máte z celkem 10 typů vozů podle motorizace, úrovně výbavy či počtu lůžek. Vedle toho si lze pronajmout i klasický obytný přívěs nebo střešní autostan. Většinu flotily BARTH Caravan tvoří obytné nástavby značky Bürstner na podvozku Fiat Ducato s automatickou převodovkou, ale stále větší oblibu si u Čechů získávají i menší karavany VW California Coast. Vozový park půjčovny, která sídlí v Pardubicích, je pravidelně obnovován a žádné z vozidel není starší dvou let.

Minimální doba pronájmu vozu u BARTH Caravan je tři dny, v červnu a červenci pak sedm dní. Mimo hlavní sezonu začínají ceny za denní pronájem karavanu už na částce 1500 Kč, o prázdninách na částce 1950 Kč.

Další informace najdete na webu www.barth-caravan.cz, a to včetně řady tipů na zajímavé výlety a toulky po evropském kontinentu.

 

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.