Sociální sítě
Nahoru

Jasmín a jeho delikátní elegance krále noci

Bývá láskou na první přičichnutí a jeho omamnou vůni nelze zaměnit za žádnou jinou. Z něžně bílých květů „krále noci“, jak se jasmínu často přezdívá, se vyrábí jeden z nejcennějších olejů používaných v aromaterapii i v parfumerii. Jen pro představu, na výrobu přibližně jednoho mililitru „jasmine absolute“ (čisté jasmínové esence) je třeba osmi tisíc velice pečlivě a jemně sesbíraných květů.

web_shutterstock_575785039

FOTO: Shutterstock

Právě od křehkosti této delikátní květiny se odvíjí také její extrémně vysoká cena. „Každý květ musí být ručně sklizený, přičemž nesmí dojít k jeho poškození či otlačení. Okamžité musí být i následné zpracování,“ vysvětluje Madalina Stoïca-Blanchard, majitelka nezávislé značky parfémů Jul et Mad (www.juletmad.com).

web_VAVAVOOM_Jul et MadNEA_Packshot

Po stopách delikátního jasmínu se můžete vydat například prostřednictvím vůně Néa, jejíž základy stojí na gurmánském akordu se silnými, ale mimořádně vytříbenými orientálními tóny. Citlivým nosům neunikne přítomnost karamelu, švestek, růží a vanilky… Umělecky vytříbený parfém zachycující nádheru císařských paláců seženete například v brněnské parfumerii ww.vava-voom.cz

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.