Sociální sítě
Nahoru

Pouštní dobrodružství v Dubaji

Pobyt a zábavné aktivity v poušti jsou pro mnoho návštěvníků Dubaje zážitkem. Můžete si vyzkoušet různé adrenalinové činnosti uprostřed písečných dun, či sledovat nádherné západy slunce a zářivou noční oblohu plnou hvězd. Dubaj ukrývá mnoho krás a dobrodružství, navíc je letecky vzdálená od Prahy pouze 6 hodin. Denní linku na trase Praha – Dubaj obsluhuje ikonický a moderní letoun Airbus A380, který pod označením EK140 odlétá z Prahy v 15:55 hodin a přilétá do Dubaje v 23:50 hodin. Zpáteční let EK139 odlétá z Dubaje v 9:05 hodin a v Praze dosedá v 13:30 hodin. Check-iny na své lety můžete provést v rozmezí 24 až 48 hodin před odletem. Letecká společnost Emirates neustále posouvá cestovní standardy v byznys třídě, a to nejen díky samotnému letounu A380 s novými plně sklopitelnými sedadly a soukromému minibaru, ale i díky palubnímu salónku Emirates, ve kterém si mohou cestující vychutnat výtečné jídlo a víno a zároveň se setkávat v atraktivním prostředí s dalšími pasažéry. Všichni cestující, bez omezení cestovní třídy, si navíc mohou na palubách Emirates užít až 20 MB dat na dvě hodiny zdarma a zkrátit si čas díky oceňovanému palubnímu zábavnímu systému ice, který nabízí až 2 500 informačních a zábavních kanálů. 1341061Jakmile se ocitnete v Dubaji, uvědomíte si, že je jedinečné nejen město, ale i jeho klima. Teploty málokdy klesnou pod 20 stupňů a slunce svítí prakticky neustále. Občasné písečné bouře jsou taktéž neopakovatelným zážitkem. Aktivit, kterým se můžete věnovat v poušti, je celá řada a široká a různorodá nabídka aktivit nadchne dobrodruhy všech věkových kategorií. Ať už toužíte po pohodě, či chcete rozpumpovat krev v žilách, v obou případech na vás v poušti čekají neopakovatelné zážitky. Vyberte si míru adrenalinu svého dobrodružství od jedné do pěti hvězdiček:

*Výlety do pouště

Pokud nechcete nikam pospíchat a největší odměnou je pro vás klid, ale nechcete si ani nechat ujít jedinečné zážitky z Dubaje, pak je luxusní pouštní safari šité na míru právě vám. Při jízdě zahlédnete přímorožce arabské či gazely, které jsou typické pro místní faunu. Na výběr je několik druhů safari: zvířecí safari s tradiční snídaní doplněnou o vyprávění místního beduína, ranní safari na dunách, či večerní safari. Například večerní safari nabízí kromě pozorování úchvatného západu slunce i sledování noční oblohy a nočních živočichů. Pro více informací se obraťte na Arabian Adventures. 1341062Comp*Nocování v poušti

Nestačí-li vám strávit v poušti pouze den, můžete tam i přenocovat. Noc si vychutnejte v luxusních stanech, objevte nový rozměr lásky k přírodě, načerpejte novou energii v okruhu rodiny či přátel a na závěr si společně přisedněte k večeři pod širým nebem plným hvězd. Pokud není kempování pro vás to pravé, ale nechcete se ochudit o hotelový komfort, určitě nebudete zklamáni službami Al Maha Desert Resort & Spa v dubajské poušti. Tento luxusní hotelový komplex vám nabídne neopakovatelný zážitek na pomezí kempování a luxusního lázeňského resortu, v němž má každý apartmán k dispozici vlastní bazén.

**Jízdy na velbloudech

Je mnoho možností, jak se po poušti pohybovat. Tím nejtradičnějším je jízda na velbloudech – poklidný, ale místy trochu drncavý, způsob, díky němuž se alespoň na chvíli vrátíte zpátky v čase. Při západu slunce se podívejte na práci místních sokolníků, výrobu tradičního arabského chleba anebo zvěčněte tyto chvíle tetováním henna. Výlet na velbloudech zakončete večeří o čtyřech chodech pod širým nebem za doprovodu arabské hudby a tanců.

***Vyjížďky ve 4×4

Milovníci rychlé jízdy si přijdou na své díky pouštnímu safari ve vozech s pohonem všech čtyř kol. Vyberte si z široké nabídky terénů, od pouštních plání, přes krásná údolí vádí až po úzké horské průsmyky. Zažijte vzrušující jízdu, kdy vás po dunách svezou profesionální řidiči. Pokud chcete sedět za volantem a užít si větší míru adrenalinu, zapůjčte si terénní auto a po krátké instruktáži, jak řídit auto na písečných dunách od Emirates Driving Institute či Arabian Tours, se vydejte na jízdu dunami. Po zdolání písečných dun se připojte k ostatním účastníkům safari na večerní ukázku sokolnictví, večeři a další klidnější aktivity.

****Sandboarding a čtyřkolky

Pohodlí terénního auta ale nemusí stačit všem adrenalinovým nadšencům. Vášniví snowboardisté spíše budou preferovat možnost sjet si písečnou dunu. Řiďte se instrukcemi průvodce, na nohy si připněte sandboard a sjeďte oranžovo-zlatavé svahy, stejně jako kdybyste sjížděli sněhové svahy ve Ski Dubai. Milovníci jízdy na čtyřkolce si přijdou na své i při jízdě na dunách. S helmou a rukavicemi následujte svého průvodce a odměnou vám budou nejen nádherné fotky z jízdy.

****Let balónem

Toužíte-li po pohledech z ptačí perspektivy, zamluvte si hodinový let balónem, při kterém si vychutnáte nezapomenutelný východ slunce nad pouští. Brzký budíček, jízda klimatizovaným minibusem, vzlet balónu a zanedlouho se ocitnete nad písečnými dunami dubajské pouště. Při východu slunce nad pohořím Al Hajar pozorujte sokoly, již za vámi vylétnou až do výšky 1 200 metrů.

*****Paragliding a hand-gliding

Pokud patříte mezi nebojácné dobrodruhy, nadchne vás paragliding či let rogalem nad pouští. Proleťte se v lehkém kluzáku buď sami, anebo v tandemu a získejte nezapomenutelný zážitek z přeletu nad dubajskou poušť.

Více z rubriky Adrenalin

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.