Sociální sítě
Nahoru

Nakopněte svou imunitu! Čeští vědci vám namíchají probiotika na míru

Stop infekcím, střevním zánětům i alergiím, sbohem depresím i nezdravé pleti. A taky konec přejídání a nadváze. Toho všeho docílíte, když budete mít střevní mikroflóru v rovnováze. Čeští vědci nyní umějí namíchat koktejl přátelských bakterií speciálně pro vaše tlusté střevo. Každý člověk tak může získat nejúčinnější probiotickou kúru – přímo sobě na míru.

probioneOpakované chřipky, angíny, virózy. Splín a deprese. A k tomu nezdravá pleť a nadváha. Kdo z nás se nepotýká aspoň z některou z těchto nepříjemností? Na vině je často neutěšený stav našich střev, přesněji střevní mikroflóry. Ta rozhoduje o naší imunitě. Hektický životní styl ale dává mikroflóře pěkně zabrat. Nezdravá strava s obsahem konzervantů, stres, antibiotika, to vše brání, aby se mikroflóra přirozeně obnovovala. Proto nám lékaři předepisují probiotika – ta běžná ovšem fungují jen velmi omezeně. Tým brněnských molekulárních biologů ze společnosti Pharmaceutical Biotechnology a Výzkumného ústavu veterinárního lékařství nyní vyvinul pečující kúru, jejíž součástí jsou probiotika na míru doslova pro každé tlusté střevo. „Probiotika, jsou-li namíchána podle individuálních potřeb konkrétního člověka, dokážou v jeho organismu působit mnohem účinněji než přípravek univerzální,“ vysvětluje šéf výzkumu Petr Ryšávka. „Každý z nás má totiž trochu odlišné složení jednotlivých přátelských bakterií. Někomu chybí například více laktobacilů, jinému streptokoků. Po antibiotické léčbě se často stává, že je vymýcena převážná část bifidobakterií. Ty dokonce u seniorů někdy úplně chybí a přitom u novorozenců tyto bakterie tvoří až 90 procent veškeré střevní mikroflóry. Individualizovaná probiotika doplní každou dílčí složku tak, aby byla střevní mikroflóra v optimální rovnováze.“

probione_2Probiotická kúra pro náročné, ale dostupná všem

Postup brněnských vědců představuje světový unikát a nemá v účinnosti dosud konkurenci. Tato kúra vykazuje vzhledem ke své koncepci nejsilnější efekt při obnově mikroflóry ve srovnání s běžnými probiotiky. Individualizovaná probiotická kúra trvá dvanáct měsíců, přičemž každý čtvrtrok probíhá pro klienta výroba zcela nové šarže probiotik. Individualizovaná probiotika se vyvíjí na základě specializovaného rozboru střevní mikroflóry. „Zájemcům zasíláme speciální odběrový set včetně návodu, s jehož pomocí zcela bezbolestně odeberou vzorek střevní mikroflóry. Ten nám zašlou do laboratoře, kde provedeme analýzu a přírodní cestou vyrobíme probiotika přesně na míru,“ upřesňuje Petr Ryšávka. Přestože se jedná o komplexní dlouhodobou kúru s nejúčinnějším možným dopadem na posílení imunity, není finančně nedostupná. Cena za celoroční péči nepřekročí třicet tisíc korun, což se vyrovná poplatku například za několik běžných zubních implantátů. Více informací získáte na www.probione.com.

 

 

 

 

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.