Sociální sítě
Nahoru

Do Česka dorazila jedna z nejdražších whisky světa

Na začátku září byla v Praze slavnostně představena nejstarší, nejcennější a nejhlubší whisky skotské palírny Glenmorangie. Skvost s názvem Glenmorangie Pride 1974 je třetí limitovanou edicí z kolekce Pride, jejíchž křišťálových karaf existuje na světě pouze 503 kusů. Jde o sběratelský unikát, čemuž zcela logicky odpovídá také cena: za unikátní whisky zaplatíte 129 000 Kč bez DPH. V Česku je v prodeji pouze jediný kus, v nabídce ho má prodejna MAKRO Stodůlky.

web_whisky

Spirit, který byl na počátku této vzácné whisky, vznikl destilací v nejvyšších destilačních kotlích ve Skotsku legendárními muži z Tain. Následně byl koncem října roku 1974 uložen ke zrání, ze tří čtvrtin do sudů po bourbonu, ze čtvrtiny do sudů po olorosso sherry. V těchto sudech odpočíval 41 let, než se rozhodlo, že obě jeho části dokonale projevily svůj charakter a dosáhly vrcholu svého zrání. V tuto vzácnou chvíli, Dr Bill Lumsden, ředitel destilačního a výrobního procesu Glenmorangie, snoubil obě části dohromady, aby společně docílily dokonalé harmonie.

web_whisky 2

Dr Bill Lumsden říká: „Glenmorangie Pride 1974 je nejstarší a nejhlubší Glenmorangie whisky, která kdy byla vytvořena. Její věk jí propůjčuje bohatou intenzitu, která se rodí pouze dlouhým zráním. Výsledkem je exkluzivní blend minerálních a kořeněných tónů, přecházejících do chuti karamelu, pečených jablek, pomerančů a hnědého cukru.“

 

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.