Sociální sítě
Nahoru

Pět otázek pro úspěšného desetibojaře Jiřího Sýkoru

Juniorský desetibojař Jiří Sýkora, který se mimo jiné může chlubit letošním titulem Mistr Evropy v kategorii do 23 let i titulem Mistra světa z roku 2014, už nyní myslí na svou budoucnost. Zřejmě si uvědomuje, že bez silných partnerů je život sportovce obtížný a tak využívá zkušenosti, které stihl načerpat studiem Hotelové školy v rodném Třebíči. Vyznavač zdravého životního stylu tak spojil své jméno se špičkovými produkty pocházející z Mlékáren Valašské Meziříčí. Navíc se ukázalo, že je skvělý kuchař, což dokázal i při focení jeho oblíbených receptů pro novoroční vydání některých titulů vydavatelství RF Hobby. V prostorách prestižního pražského studia New Living Center představil před objektivem několik svých oblíbených receptů a nám se naskytla možnost jej vyzpovídat.

Jirka_Sykora_kure_1Máte nějakou vysněnou cestovatelskou destinaci, kam byste se chtěl podívat, nebo už jste se podíval a splnil si tak svůj sen?

Vysněnou jednu konkrétní ne. Chtěl bych poznat nějaké kouzelné místo, kde bude hromada zajímavých zvířat na focení, mohl by to být například Madagaskar. Letos jsem procestoval celou Madeiru. Jednou jsem tam závodil a potřeboval jsem se vrátit, abych si ten dokonalý ostrov mohl užít. Při sportování vídáme pouze letiště hotel a stadion, a to je v případě Madeiry skutečně málo. Je to ráj na zemi. A pro focení nabízí řadu podnětů.

Putovní Seiko 5 lze sledovat na Instagramu pod #posliSEIKOdal

Putovní Seiko 5 lze sledovat na Instagramu pod #posliSEIKOdal

Při focení fotoseriálu jste sáhl po putovních hodinkách Seiko 5, které putují mezi sběrateli hodinek, cestovateli i sportovci. Co vám osobně říkají hodinky?

Čas je pro mě samozřejmě velice zásadní. O medailích často rozhodují setiny sekundy. Je tedy jak mým přítelem, tak nepřítelem – to tedy co se mé práce týče. V soukromí mám rád pohodu a hodinky pro mě znamenají velice elegantní módní doplněk. Co se týče hodinek Seiko, jsem rád, že jsem je mohl vyzkoušet. Se značkou se totiž pravidelně setkávám, protože je časomírou mnoha atletických soutěží.

pomazanka_10Své jméno jste spojil s Mlékárnami Valašské Meziříčí. Co to pro vás znamená? Kolik kuchařských kurzů ročně plánujete?

Znamená to pro mě, že mám každý den jistotu, že budu mít co snídat (smích). Mimo to mi Mlékárna VM finančně pomáhá se soustředěními a přípravky spojené s atletikou. A taky to, že jsem se propojil s někým, kdo vyrábí poctivé a chutné výrobky. To je pro mě důležité. Sám je mám rád a věřím tomu co a jak dělají.

Kde jste se naučil vařit? A kde naopak nejraději jíte? Máte nějakou oblíbenou restauraci? Naučil vařit je silné slovo. Učil jsem se sám. Již od třetího ročníku na střední škole jsem se snažil vařit si tak, aby to bylo ku prospěchu atletických výsledků. To mi vydrželo dodnes, ale s tím rozdílem, že někdy oběd nestíhám, takže jdu na rychlí oběd v tenisové restauraci. Oblíbených restaurací mám více. Nejvíce mě baví poznávat domácí burgery. Z těch „burgráren“, které jsem navštívil opakovaně, bych vyjmenoval Motoburger či Peter`s burger Pub. Nedávno jsem pro sebe také objevil kouzlo sushi, takže v současné době obcházím i podniky specializující se na japonskou kuchyni a hledám pro sebe ten nejlepší.

Čím si plánujete zpestřit zimní přípravu?

Myslím, že soustředění ve vysokohorském prostředí, Sierra Nevada ve Španělsku, je samo o sobě zpestření. Na nějaké výlety v tomto přípravném období není čas. Ale já si přípravu zpestřuji ostatními sporty, které v rámci možností stíhat jdou do doby, než přijdou závody, kde už by to bylo rizikové vůči zraněním.

Více z rubriky Osobnosti

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.