Sociální sítě
Nahoru

Nová časomíra Rado od designového studia Big-Game všechny oslní

Značka Rado se spojila s dalším silným hráčem ve světě designu. Společně se švýcarským architektonickým studiem Big-Game vytvořilo Rado limitovanou edici True Phospo. Podoba jednoho z nejoblíbenějších modelů celé kolekce se v rukou studia Big-Game proměnila. Výsledkem je ještě atraktivnější časomíra.

RADO_2017_2_4264Rado True Phospo v pouzdru o průměru 40 mm z matné černé high-tech keramiky vyznávají minimalismus. Přesto jsou hravé a plné nečekaných detailů. Černý mosazný číselník získal perforování a nyní skrze něho prosvítá švýcarský automatický strojek – ukázkové moderní ztvárnění tradičních skeletovaných hodinek. Perforace dávají prostor kreativitě. Vyplněním prázdného prostoru barvou Super-LumiNova vznikly svítící indexy geometrických tvarů. Stejná barva je použita pro špičky minut a hodin, zatímco sekundová ručka ve tmě svítí celá.

RADO_2017_0616Líbí se nám kontrast mezi matným povrchem keramiky a fosforeskující barvou,“ komentuje jeden z trojice designérů stojících za studiem Big-Game. „Tato barva není pouze nádherná, je také funkční. Umožňuje nositeli hodinek přečtení času ve tmě.“ Hodinky vznikly v limitované edici 1003 kusů. 1000 pro veřejnost a tři pro každého z návrhářů.

RADO_2017_2_4246_okVždy něco navíc

Návrhy studia Big-Game se vyznačují funkčností, jednoduchými tvary a nečekanými detaily. I přes tento minimalistický přístup se tvůrčímu triu daří vtisknout svým kreacím vysoce odlišný charakter – stejný přístup, jakým vznikly Rado True Phospo. „Klíčovými slovy tohoto projektu byly minimalismus a lehkost. Rozhodli jsme se proto z návrhu spíše odstraňovat než do něho přidávat,“ říkají Big-Game. „Obecně máme rádi funkční a efektivní design, který v životě potěší. Dobrý objekt je pro nás nejen praktický a dobře zpracovaný, ale musí mít vždy něco navíc. Něco, co mu dodá emoční hodnotu.“

RADO_2017_0597Jako švýcarská společnost jsme byli samozřejmě nadšeni pro spolupráci se studiem Big-Game. A s výsledkem jsme nemohli být spokojenější,“ dodává Matthias Breschan, ředitel Rado. „Vytvořením True Phospo se jim podařilo zachytit ryzí identitu Rado – jednoduchost, krásu a inovativnost.“ Rado True Phospo jsou součástí exkluzivní série limitovaných edic, které Rado ve spolupráci s renomovanými designéry letos uvedlo. Každý model se vztahuje k jejich individuálnímu pojetí populární řady Rado True.

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.