Sociální sítě
Nahoru

Exkluzivní nová časomíra vytvořená ve spolupráci s rakouským designérem Rainerem Mutschem

Švýcarská značka Rado uvedla do své kolekce další sdílenou tvorbu. Rado True Stratum vznikly ve spolupráci s předním rakouským designérem Rainerem Mutschem. Exkluzivní hodinky z populární řady Rado True nesou Mutschův rukopis.

RADO_2017_1906Černý číselník tvoří delikátní, asymetricky uspořádané kružnice, jež zdůrazňují trojrozměrný povrch. Spolu s plastickým ostrůvkem uprostřed dodávají jinak prostému jednobarevnému číselníku texturu. Matné rhodiované ručky kontrastují s výraznou žlutou sekundovkou a poskytují snadnou čitelnost. Černá tečka uprostřed safírového sklíčka přidává designu hloubku, vznáší se nad číselníkem a vrhá stín. True Stratum mají pouzdro z matné high-tech keramiky, materiálu typického pro Rado a velmi oblíbeného mezi špičkovými hodináři pro své výjimečné vlastnosti.

RADO_2017_2_3821Z hlediska industriálního designu věřím, že hmatový zážitek je velmi důležitý,“ říká Mutsch. „Proto jsem pro pouzdro i náramek True Stratum zvolil high-tech keramiku. Mám doopravdy rád strukturu, odolnost proti poškrábání a teplotu tohoto materiálu.“ Aby zdůraznil, že se jedná o nositelný kus technologie, rozhodl se Mutsch umístit vzadu malé safírové sklo. Průhled na automatický strojek umožňuje nositeli hodinek pohled na pohyb uvnitř. Gravírovaný povrch číselníku je opakován na zadní straně a vytváří příjemný a komfortní pocit na zápěstí.

RADO_2017_2_4704Elegance, přesnost, jednoduchost

Velká část Mutschových návrhů se věnuje zkoumání nových materiálů a výrobních technik. Přestože nenavazuje na žádný konkrétní styl nebo tvar, jeho přístup je veden elegancí, přesností a jednoduchostí. „V případě True Stratum jsem si hrál s materiály, výrobním procesem a myšlenkou dopadajícího světla,“ komentuje Mutsch. „Snažil jsem se o přepracování způsobu zobrazení času přidáním třetího rozměru na číselník. Jeho vzhled je nyní ovlivněn neustálou změnou světla a vždy vytváří nové odrazy a stíny.“

RADO_2017_2_4686Rado True Stratum jsou nádhernou směsí techniky, funkčnosti a emocí,“ doplňuje Mathias Breschan, ředitel Rado. „Rainer Mutsch skutečně chápe podstatu dobrého designu, a proto jsme velmi rádi, že můžeme jeho práci zařadit do naší kolekce.“ Rado True Stratum jsou součástí exkluzivní série limitovaných edic, které Rado ve spolupráci s renomovanými designéry letos uvedlo. Každý model se vztahuje k jejich individuálnímu pojetí populární řady Rado True.

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.