Sociální sítě
Nahoru

David Nábělek a jeho kniha plná slev nejenom do skvělých restaurací

Pokud patříte mezi milovníky gastronomie, určitě vám nemohl uniknout skvělý projekt Kniha Výhod. Jeho prostřednictvím, a to nejenom na stránkách knižní varianty, ale také díky nové mobilní aplikaci, lze získat v mnoha českých restauracích speciální benefity a slevy, přičemž výjimkou nejsou ani akce 1+1. Kniha Výhod však zpřístupňuje také zážitky, sporty a nebo aktivity pro celou rodinu. V čase předvánočním jsme vyzpovídali jednoho z mužů, který za celým projektem stojí. David Nábělek čerpal inspiraci v zahraničí, jako jsou Spojené státy Americké či Austrálie, kde jsou tyto knihy nedílnou součástí mnoha domácností. Jak je to ale u nás? A jaký je David Nábělek?

IMG_5902Měl jste možnost setkat se ve své profesi s někým výjimečným, s nějakým klientem, který vás něčím ohromil?

Kniha Výhod je start-up projekt, a proto nám při jejím vzniku pomohla celá řada zajímavých lidí se zkušenostmi z různých oborů, kteří našemu projektu fandí. Zažil jsem mnoho inspirativních setkání s úspěšnými manažery a majiteli firem a jsem za to opravdu vděčný, protože mne každý z nich v mé práci posunul o krok dál. Ale rozhodně bych rád zmínil třeba generálního partnera pro distribuci, společnost Activa nebo Tisk Horák, kteří naší knihu realizovali. Představitelé těchto firem jsou cennou studnicí podnikatelských zkušeností a velmi si jejich spolupráce na Knize Výhod vážím.

Máte slabost pro luxus? Dopřáváte si něco výjimečného, za co nelitujete utratit vydělané peníze?

Předně bych měl asi definovat, co si představuji pod pojmem luxus, protože každý ho vnímáme odlišným způsobem v různých obdobích. Já jsem měl v minulosti období, kterému říkám finanční puberta, ve kterém jsem nepřemýšlel tolik nad hodnotou věcí a jaký mi přinesou pocit štěstí z dlouhodobého hlediska, ale jak postupně dospějete, tak zjistíte, že největším luxusem je čas, protože ten můžete vyměnit za zážitky a věnovat ho vašim blízkým. V současné době, kdy stále posouváme Knihu Výhod dál, je pro mne tedy výjimečný čas strávený s rodinou, cestování, nebo odreagování při sportu. Rád ovšem utratím peníze za kvalitní jídlo, to je jeden z luxusů, který s potěšením dopřávám.

Máte tedy nějakou vysněnou cestovatelskou destinaci, kam byste se chtěl podívat?

Mám dokonce celý seznam vysněných destinací, protože považuji cestování za jeden ze způsobů jak se otevřít novým nápadům a získat větší nadhled. Nejsem zájezdový typ, který poznává místní kulturu za branami resortu a rád poznávám po vlastní ose. Máme s přítelkyní sen cestovat napříč Vietnamem, Indií a Mexikem, ještě než si pořídíme rodinu. Chceme načerpat společné zážitky, na které budeme dlouho vzpomínat a rozhodně není náhoda, že tyto destinace patří ke královnám gastronomie, což je u mne jedním z lákadel.

Pořídil jste si někdy něco opravdu drahého, co jste zkrátka musel mít a cena nerozhodovala?

Ano, trošku propadám novým technologiím, jelikož mi usnadňují práci a trávím s nimi většinu svého času, takže tam na cenu nehledím, zajímá mne především výkon, maximální usnadnění a urychlení práce. Nicméně ve svém pubertálním období, jak jsem již zmínil, jsem na cenu nehleděl téměř nikdy, a to vedlo k nové zkušenosti, protože si nyní uvědomuji, jak rychle věci ztrácejí na ceně a jak je dobré investovat spíše do zážitků a lidí kolem mne.

Více z rubriky Osobnosti

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.