Sociální sítě
Nahoru

Festina nabízí své unikátní kolo! Jeho majitel bude znám na konci závodu Tour de France

Slavná značka Festina spatřila světlo světa již v roce 1902 ve Švýcarsku. Její jméno bylo odvozeno z pořekadla, které kdysi hlásal římský císař Augustus, totiž „Festina Lente“ – „spěchej pomalu“. To už však dávno není pravdou! Respektive od roku 1998 – kdy se značka stala oficiální časomírou a partnerem legendárního závodu Tour de France, podle kterého pojmenovala i sportovní a maskulinní linii svých chronografů. A v té jde opravdu o rychlost…

Právě těchto robustních sportovních hodinek se týká i soutěž o kolo Festina, které bylo pro světový trh zhotoveno v jediném exempláři. Tento ocelový fixed-gear, tedy „furtošlap“, je naprostým unikátem a zaujme nejenom architekturou rámu, ale také skutečností, že nedisponuje brzdami a je tedy potřeba brzdit stále se otáčejícími pedály. Dalším charakteristickým znakem je využití dvou druhů výpletu, jejíchž barva koresponduje se zmíněnými pedály.

Kolo za 30 000 Kč může vyhrát každý, kdo si v hodinářství Koscom koupí hodinky Festina z kolekce Tour de France. Co se týče vyhlášení výsledků, tak jediný majitel bude vylosován 22.července, tedy v den ukončení závodu napříč Francií, za přítomnosti všech dalších účastníků soutěže. Zájemci, kteří se nemohou zatím rozhodnout, si mohou prohlídnout kolo i hodinky na adrese Na Poříčí 30.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.