Sociální sítě
Nahoru

Obohaťte svou sbírku o limitovaný blend Hennessy·8

Nejznámější značka koňaků na světě přichází s unikátním blendem Hennessy·8. Spojuje při tom osm eaux-de-vie a dech beroucí design lahve. A cena? 35 000 Euro, tedy zhruba 945 000 Kč!

Hennessy8_box_white

Dům Hennessy oznámil důležitý milník ve své 250-ti leté historii. Stávající Master Blender, Yann Fillioux, oficiálně uvedl svého synovce, Renauda Fillioux de Gironde, který patří do 8. generace rodiny Fillioux, jako svého následovníka a nového Master Blendera. Jako poctu příchodu nové generace a tradici předávání savoir-faire výroby koňaku, stvořil Yann Fillioux svůj konečný blend, koňak Hennessy·8.

Hennessy8_-_Key_visual_1

Ten ztělesňuje 250 let dokonalosti a neúnavného objevování. Jedná se o vzácnou limitovanou edici v počtu 250 lahví, která již nebude nikdy znovu vyrobena. Autorem obalu se stal známý umělec Arik Levy. Jeho karafa pro koňak Hennessy·8 je skutečným mistrovským dílem. Je vyrobena z ručně foukaného krystalu z dílny Baccarat a skládá se z 8 do sebe zasunutých kruhů znázorňujících 8 generací Master Blenderů a 8 eaux-de-vie obsažených v blendu.

Yann_Fillioux_and_Renaud_Filloux_de_Gironde_2

Nadčasový a zároveň moderní, koňak Hennessy·8 je doslovným symbolem předávání Hennessy tradice z jedné generace na druhou. Je výsledkem vzácné alchymie a pojmenován po osmi eaux-de-vie, které obsahuje. Sedm z nich vybral Yann Fillioux a představují sedm po sobě jdoucích generací Hennessy Master Blenderů. Osmou eau-de-vie vybral Renaud Fillioux de Gironde, který bude po svém nástupu představitelem 8. generace rodiny Fillioux.  Hennessy·8 je také ódou na svobodu a originalitu. „Číslo 8 je odvěkým symbolem dokonalosti“, říká Yann Fillioux, pro něhož se unikátní blend stal splněným snem a dodává: „pro mě ztělesňuje ideální jasnost a absolutní dokonalost.“

Decanter_at_Baccarat

Kazeta koňaku Hennessy·8 ukrývá karafu jako ochranná lastura. Je inspirována přírodou a historickým sídlem Hennessy ve francouzské oblasti Cognac.  Je vyrobená z dubových prutů pocházejících z Hennessy truhlářské dílny La Sarrazine. Arik Levy sestrojil návrh v 25 vrstvách, kdy každá představuje 10 let historie Hennessy. Nepravidelné otvírání se kazetou táhne zezhora dolů jako symbol řeky Charente, která oblastí Cognacu protéká. Tento detail nabývá na hloubce díky měděnému „řečišti“, které září zevnitř kazety. Měděné vykládaní uvnitř kazety odkazuje na tradiční alambik, další ze symbolů dovednosti domu.

Hennessy8_and_tools

Karafy Hennessy·8 jsou ručně sestavované v dílně Atelier des Editions Rares, kde se vyrábí nejvzácnější kreace  Hennessy. Každá karafa je jednotlivě číslovaná, podepsaná Arikem Levy a může být personalizovaná dle požadavku. Doprovází ji elegantní kufřík obsahující 4 degustační skleničky, které navrhl před 30-ti lety Georg Riedel a Yann Fillioux. Ty byly reeditované speciálně pro tento koňak. Součástí je i pipeta ze sudového dřeva a držák na korek. Krystalový uzávěr karafy zdobí gravírování s florálním motivem, v kterém rezonuje osm kruhů. Kolem hrdla karafy se táhne hedvábné vlákno měděné barvy, zapečetěné měděným medailonem nesoucím písmeno “H”. Tuto speciální techniku dokonale zvládl Guerlain, sesterský dům Hennessy.

Guerlain

Balení Hennessy·8 doplňuje publikace popisující jeho příběh, klíč ke kazetě, personalizovaný štítek potvrzující autentičnost a číslovaný certifikát podepsaný Yannem Fillioux. Cena tohoto mistrovského díla je 35 000 EUR za set.

 

Více z rubriky Gastro

  • Vánoční edice Hennessy Very Special

    Značka prémiového koňaku Hennessy odhaluje u příležitosti blížících se svátků limitovanou edici legendárního koňaku Hennessy Very Special ve speciálním dárkovém balení....

    Jan Pešek21.10.2020
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.