Sociální sítě
Nahoru

Umění japonského řemesla se strojkem Spring Drive

Od roku 2016 je řada Presage proslulá ukázkami mnoha forem japonské estetiky a řemesel ve svých výtvorech. Tento rok řada představuje dva nové modely, které poprvé ve své historii přináší unikátní strojek Spring Drive. Spring Drive dramatizuje jedinečnou japonskou estetiku a citlivost tichým a plynulým klouzavým pohybem sekundové ručky. Zároveň jeho inovativní mechanismus hovoří o mistrovství společnosti Seiko v oblasti špičkových technologií a řemeslného zpracování.

Číselník je vyroben ze smaltu a má jednoduchý, ale moderní design, který odráží filozofii průkopníka moderního japonského designu Rikiho Watanabe, se kterým společnost Seiko v minulosti spolupracovala na několika projektech. Watanabe zemřel v roce 2013, a tak při vytváření těchto hodinek společnost Seiko spolupracovala s dlouholetým kolegou a přítelem Watanabeho, kterému svěřil návrhové směřování své práce. Nejvyšší úroveň japonského estetického a řemeslného umění se odráží v pohybu, materiálech a designu, a díky tomu se v Presage rodí zcela nová forma japonského umění.

Číselníky jsou vyrobeny řemeslným mistrem Mitsuru Yokosawou, společně s jeho kolegy, aby se zajistilo, že každý číselník má ten správný tvar a formu. Přicházejí ve dvou barvách; bílé a černé, přičemž každá barva vyžaduje specifický proces nanášení glazury, kterého lze dosáhnout pouze dovedností a vytříbeným smyslem mistra. Díky tomuto speciálnímu smaltu mají číselníky jedinečný lesk a vřelou přírodní krásu.

Tým Presage úzce spolupracoval s bývalým kolegou Rikiho Watanabeho na vytvoření číselníku, který oživí filozofii designu Watanabe. Tato filozofie má ve svém srdci snahu o nadčasové hodnoty, které poskytují dlouhodobou spokojenost a pozornost k detailům, které jsou jasné ve všech aspektech hodinek. Je bez přebytečných dekorací na číselníku i pouzdru a umožňuje svěží, moderní styl, který si můžete užívat po celý život. Písmo Didoni, které si velmi oblíbil sám Riki Watanabe, dvojité zakřivení sklíčka s velmi čirou safírovou vrstvou, živý kontrast barev mezi ciferníkem, ručkami a číslicemi zvyšují čitelnost na hodinkách a současně zachycují dokonalou rovnováhu mezi krásou a jasností.

V obou nových modelech najdete automatický strojek s kalibrem 5R65, s přesností na ± 1 sekundu za den a rezervou chodu 72 hodin. Pohyb strojku lze vidět skrz zadní průhlednou část pouzdra. Indikátor rezervy chodu najdete v pozici na osmi hodinách, zobrazení data v pozici na třech hodinách. Pouzdro je z nerezové oceli, na kterou je nanesen super tvrdý povlak, aby byla zajištěna jeho trvalá krása. Hodinky budou v České republice k dispozici ke konci roku v Hodinářství Koscom v pražské pasáži Florentinum.

Více z rubriky Hodinky