Sociální sítě
Nahoru

Společnost Uber míří do oblak

Po všemožných kauzách a informacích v českých médiích dnes snad již neexistuje nikdo, kdo by neznal společnost Uber. Ta je známá hlavně poskytováním osobní automobilové přepravy ve velkých městech po celém světě (Prahu nevyjímaje), ale nyní míří také do oblak.

Ano, chápete správně. Uber nyní nabízí pronájem nejen aut, ale i helikoptér. Letecká přeprava momentálně funguje ve zkušebním provozu v New Yorku, kde se můžete z Manhattanu svézt třeba na letiště Johna F. Kennedyho.

Služba se jmenuje příhodně Uber Copter a za let z Manhattanu na známé newyorské letiště dáte zhruba 200 dolarů, což je cca 4 700 Kč. Během čtyř let chce společnost Uber tuto přepravu rozšířit po celém světě a provozovat tak plnohodnotné vzdušné taxi, v rámci kterého by měly fungovat i elektrické letouny.

Uber své služby postupně rozšiřuje také v české metropoli. Před nějakou dobou zde zavedl službu UberEats, díky které si Pražané mohou skrze aplikaci objednat jídlo z různých restaurací, ale před několika dny zprovoznil také dostupnost UberXL, kdy si zákazníci mohou vybrat přepravu větším autem pro skupiny až o šesti lidech, přičemž doposud byla maximální kapacita na jeden vůz omezena čtyřmi cestujícími. Kdy k nám dorazí také vrtulníky?

Více z rubriky iLuxus