Sociální sítě
Nahoru

Porsche opět míří do vzduchu. Nyní s konceptem kosmické lodě

Designéři společnosti Porsche a Lucasfilm spojili své síly a vytvořili nadčasovou kosmickou loď, která vychází z DNA obou značek.

Automobilka Porsche je pravděpodobně známá úplně všem a není nutné ji do detailu představovat. Produkční společnost Lucasfilm zase tolik lidí nezná, avšak pokud zmíníme třeba filmovou sérii Star Wars či trhák Indiana Jones, všichni už budou vědět.

Designéři obou společností na tomto projektu pracovali zhruba dva měsíce, v rámci kterých vznikl návrh kosmické lodě Tri-Wing S-91 x Pegasus Starfighter. Poprvé bude její replika o velikosti 1,5 metru veřejně k vidění dnes (16. prosince) na světové premiéře nového dílu Star Wars: Vzestup Skywalkera v Los Angeles.

Konstrukce lodě odkazuje na některé charakteristické linie značky Porsche. Jde například o kabinu, která se zužuje směrem dozadu, ale i linie turbín, které vytvářejí vizuální podobnosti s modelem 911 a Taycan. Loď nabídne i klasická čtyřbodová světla a mnoho inspirace ze značky Porsche se objevuje i v interiéru.

Ačkoliv v tomto případě jde spíše jen o jakousi fantazii, je možné, že se podobných létajících strojů, na kterých se značka Porsche podepíše, brzo dočkáme. Nedávno totiž značka představila také koncept tzv. městských letadel, která v sobě kombinují funkci automobilu a letadla a mohla by být dopravním prostředkem budoucnosti.

Více z rubriky Auta