Sociální sítě
Nahoru

Première Fleur: ranní krása, noční nektar

Při chladném ranním vzduchu se třpytí na okvětních lístcích rosa. Stále spící příroda se při východu slunce pomalu probouzí. Netrpělivé květy se jemně otevírají, odhalují sama sebe, zářící, velkorysé, jasné. Čas plyne beze změny. To je Première Fleur.

V podlouhlém flakonu vytvořené Toddem Bracherem, novou vůní Nectar d´Issey, Première Fleur debutuje. Flakon je oblečen do nude tónů s variací jemně měděné růže.

Nyctinasty, pohyb rostlin v reakci na denní dobu, je inspirací nové vůně Issey Miyake. Když se začíná blížit noc, květiny se začnou uzavírat. Tím chrání své nejcennější elementy: nektar, pyl a jejich pestíky, které jsou chráněny před noční chladem a vlhkostí. Na začátku nového dne je srdce květu odhaleno v množství světla a vůně; nektar uvolňuje svůj parfém.

Dominique Ropion a Fanny Bal vytvořili tento nový dokonalý nektar. Delikátní svěžest se objevuje v hlavě vůně – asijská hruška a akord sladkého ovoce. Je to jako óda na květiny. V srdci vůně jsou okouzlující tony pivoněk a bohatství jasmínu. Jemné, základní tony kombinují mléčné santalové dřevo a bavlněnou sladkost bílého pižma.

Poprvé byly nyctinasty prozkoumány přírodovědcem Carlem von Linné v 17. Století. Ten inspiroval květinové hodiny – možnost sledovat čas pozorováním květin, které se v průběhu dne otáčí, uzavírají apod. Mezi Linného kategorie patří rovnodenní květiny, které se otevírají a zavírají v nastavených časech. Linnéovy objevy měly natolik velký vliv, že zahradníci naplnili květinové záhony květinovými hodinami a nabídli barevnou vizi přírody v neustálém pohybu.

Première Fleur, s cenou 3 100 Kč za 90 ml, je jako óda na dokonalý okamžik. Je to balet květin, kde se jejich květy otevírají a zavírají v rytmu hudby až do úplného zavření. Majestátní Première Fleur roste, graduje a předvádí svou vnitřní krásu v rytmu pomíjivé existence. Denní krása konečně rozkvétá a odhaluje se v celé své kráse a vůni.

Více z rubriky Kosmetika